Bagaimana anda boleh tahu jika anda memerlukan detox badan secara total? Badan anda akan memberitahu anda secara semulajadi. Cuma anda hanya perlu tahu apabila badan cuba untuk berkomunikasi. Perlu anda ketahui 5 Kesan Buruk Jika Tidak Detox Untuk Kesihatan Badan.

5 Kesan Buruk Jika Tidak Detox Untuk Kesihatan Badan

#1 Berat Badan Berlebihan
Jika anda tidak berada di berat badan ideal anda walaupun selepas beberapa percubaan bersungguh-sungguh semasa proses penurunan berat badan, itu tandanya bahawa anda telah berjuang dengan perjuangan yang berat. Terima kasih kepada semua toksin dalam badan anda. Toksin menghalang penyerapan vitamin dan mineral makanan. Jadi vitamin dan mineral gagal berfungsi dengan baik.

#2 Mudah Letih
Anda seorang yang suka minuman bergas, kaffein..?? ini akan memburukkan keadaan kerana minuman ini biasanya bertindak sebagai beban kepada hati, lebih buruk lagi masalah ini akan menghantar anda ke dalam lingkaran-tenaga yang rendah. Jika anda bangun pada waktu pagi berasa letih, dan sepanjang hari dengan melalui pelbagai peringkat kelesuan, anda pasti harus mempertimbangkan melakukan detox.

#3 Sembelit
Sembelit kronik adalah tanda bahawa sesuatu yang tidak kena dalam sistem pencernaan anda. Jika anda telah mencuba meningkatkan pengambilan serat anda dan menyesuaikan diet anda dan masih hasil yang terhad, boleh jadi badan anda memberitahu anda bahawa ia memerlukan pembersihan. Senak yang kerap juga merupakan tanda biasa. Jika telah terkumpul selama bertahun sisa dalam usus dan kolon anda tanpa pembersihan maka detox memang diperlukan..

#4 Hilang Fokus
Dengan terdedahnya setiap hari dengan radikal bebas, menyebabkan banyak sel badan tidak berkualiti lagi.. Jika anda konsisten mendapati bahawa dalam keadaan biasa, anda tidak mempunyai keupayaan untuk memberi tumpuan dan mendapati diri anda susah untuk fokus, badan anda boleh menjerit pada anda untuk menyahtoksik ia, dan ini adalah seruan untuk memberikan bantuan. Sebaik sahaja anda membebaskan diri daripada toksin dalam bentuk candida, logam berat, dan banyak lagi, anda akan terkejut berapa banyak dan lebih baik anda dapat memberi tumpuan, fokus pada tugasan harian.

#5 Rasa Tertekan
Cara yang anda boleh rasa adalah bergantung kepada adakah anda memberi kepada badan anda dengan makanan berkhasiat. Mood anda boleh bertukar jika makanan yang salah diberi, dan makan makanan yang berkualiti rendah atau bertoksik kepada badan untuk jangka masa yang lama boleh meletakkan anda dalam keadaan tertekan.

 

kebaikan detox

Kebaikan Detox

  1. Detox dapat membersihkan sistem kolon kita. Secara tak langsung segala toksin dapat keluar melalui pembuangan najis dan air kencing. Bila usus kita dah bersih, dapat elakkan masalah sembelit dan kembung perut.
  2. Proses detox juga dapat menurunkan berat badan secara sihat. Dengan plan detox, pengambilan makanan dan senaman yang betul akan memudahkan proses menurunkan berat badan. Jadi, kalau korang yang dah lama berdiet tapi masih tak kurus2, itu maksudnya korang kena detox dulu.
  3.  Proses detox dapat memberi tenaga kepada tubuh.
  4. Dengan melakukan detox, dapat mengurangkan rasa lapar atau craving terhadap makanan. Sebab itu juga bila kita berdetox, berat badan kita cepat turun.
  5.  Detox dapat menguatkan sistem imun tubuh. Sudah semestinya apabila kita mengingkir segala toksin yang berumahtangga dalam tubuh kita sebelum ni, tubuh kita akan mendapat imuniti kembali. Bila sistem imun kita kuat, kita dapat mencegah pelbagai penyakit daripada menghampiri kita.
  6. Detox dapat mengurangkan stress. Rupanya stres yang kita alami selama ni salah satu sebabnya adalah toksin yang ada dalam badan kita. Jadi kena cepat-cepat nyahkan toksin itu.
  7. Dapat memperbaiki masalah kulit. Dengan berdetox, kita akan memiliki kulit yang lebih cantik, cerah dan bermaya. Jerawat pun takut nak singgah dah.
  8. Detox juga dapat menjadikan tidur kita lebih lena. Ha..sape yang sering mengalami masalah susah nak tidur, silalah berdetox segera.

kebaikan detox

Set Detox Shaklee : 5 Kesan Buruk Jika Tidak Detox Untuk Kesihatan Badan

5 Kesan Buruk Jika Tidak Detox Untuk Kesihatan Badan

Wah..banyak sebenarnya kelebihan DETOX ni..bukan hanya sesuai untuk mereka yang nak berdiet saja. Kira kita semua ni kena buat proses detox tau..Shaklee ada program detox tersendiri.. perlu kita avoid 5 Kesan Buruk Jika Tidak Detox Untuk Kesihatan Badan..

Bagaimana nak dapatkan set detox shaklee ni..boleh hubungi :

PAKAR SHAKLEE ANDA SEPENUH MASA

NURSURIA

Pengedar Shaklee Selangor

Call | SMS |WhatsApp

019 – 351 0266

Email:

Nursuria@yourliveamazing.com

Disclaimer : Produk Shaklee bukan ubat. Ia tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Baca juga : Cara Merawat Sakit Gout Dengan Cepat

 

 

 

5 Kesan Buruk Jika Tidak Detox Untuk Kesihatan Badan
Tagged on:                 

3 thoughts on “5 Kesan Buruk Jika Tidak Detox Untuk Kesihatan Badan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *