Bila mengalami masalah sakit sendi lutut. Disarankan elak beberapa jenis makanan bagi atasi radang sakit sendi lutut. Jika tidak dielakkan akan menyebabkan sakit bertambah teruk. Ikuti seterusnya cara berkesan dan selamat atasi sakit sendi lutut..
Apakah makanan menyebabkan radang..??? Jom kita baca…

Elak 4 Makanan Ini!!

#1 Makanan Bergoreng & Diproses

Para penyelidik di Sekolah Perubatan Mount Sinai telah mengkaji pencegahan penyakit melalui diet adalah lebih baik. Penemuan menunjukkan bahawa “mengurangkan penggunaan makanan goreng dan diproses, seperti daging goreng dan makanan beku yang disediakan, dapat mengurangkan keradangan dan sebenarnya membantu memulihkan pertahanan semula jadi tubuh.”

punca sakit lutut

Apa yang terbaik boleh dilakukan: Kurangkan jumlah makanan yang digoreng dan diproses, dan masukkan lebih banyak sayur-sayuran dan buah-buahan dalam diet anda.

#2 Kurangkan Paras Toksin A.G.Es

AGE tidak merujuk kepada berapa hari lahir anda telah raikannya. Ia adalah produk akhir glycation (AGE) iaitu toksin yang muncul apabila makanan dipanaskan, digoreng, atau dipasteurisasi. AGEs merosakkan protein tertentu dalam badan, dan badan cuba untuk memecahkan AGE ini dengan menggunakan sitokin, yang merupakan utusan radang. Bergantung kepada di mana AGEs berlaku, mereka boleh mengakibatkan arthritis atau bentuk keradangan lain di sendi.

punca sakit lutut

Apa yang terbaik boleh dilakukan: Kajian tahun 2009 mendapati bahawa mengurangkan jumlah makanan yang dimasak pada suhu tinggi dalam diet anda berpotensi membantu mengurangkan tahap AGEs.

#3 Gula Kompleks & Karbohidrat Halus

Jumlah gula yang tinggi dalam diet menyebabkan peningkatan dalam AGEs, yang  boleh mengakibatkan keradangan.

atasi sakit lutut

Apa yang terbaik boleh dilakukan: Catu gula kompleks, makanan diproses, barang-barang tepung putih, dan soda unt gout.

ubat sakit lutut

Apa yang terbaik boleh dilakukan: Sendi yang sihat memerlukan diet yang seimbang, aktiviti fizikal, dan jumlah rehat yang mencukupi-semuanya boleh dikompromi oleh penggunaan alkohol dan tembakau. Berhenti minum minuman beralkohol dan merokok tetapi teruskan tabiat pemakanan yang sihat, senaman yang kerap, dan tidur berkualiti.

Cara Berkesan dan Selamat Atasi Sakit Sendi Lutut

dalam rangkaian supplements Shaklee. Omega Guard dan Ostematrix sangat baik untuk atasi masalah sakit sendi dan lutut. Boleh ditambah dengan Collagen Powder untuk kesan segera..

cara berkesan dan selamat atasi sakit sendi lutut

Bagaimana Supplements Bertindak Dengan Selamat..??

  • Omega Guard
    mampu meredakan inflamasi dan radang sendi. Dalam bentuk kapsul yang kaya dengan asid lemak Omega-3 dan Glukosamina. Ia mampu meredakan kesakitan sendi. Kandungan Omega juga bertindak seperti pelincir untuk melincirkan sendi-sendi kita.
  • Ostematrix
    berfungsi membekalkan keperluan nutrien harian yang diperlukan seperti kalsium. Mustahak untuk menyokong pembentukan dan penjagaan tulang. Tulang-tulang sihat akan menyokong tubuh dan menggerakkan otot-otot supaya kekal cergas!
  • Collagen Powder
    kajian menunjukkan bahawa mengambil suplemen collagen boleh merawat osteoartritis yang teruk dan osteoporosis. Jadi bayangkan apa yang ia boleh lakukan untuk sakit kecil seperti sakit lutut, ligamen koyak dan sebagainya?

Testimoni Keberkesanan Supplements Shaklee Terhadap Sakit Lutut

atasi sakit lutut

 

 

berhati-hati lah ketika mencari produk kesihatan untuk atasi sakit lutut di pasaran kerana jika produk tersebut bertindak dengan pantas berkemungkinan ada campuran steroid yang lama kelamaan akan menyebabkan kesihatan terjejas antaranya ialah bengkak muka akibat kegagalan fungsi buah pinggang atau mengalami tulang rapuh.

Bagaimana untuk dapatkan supplements shaklee ni.. boleh hubungi saya:

PAKAR SHAKLEE ANDA SEPENUH MASA

NURSURIA

Pengedar Shaklee Selangor

Call | SMS |WhatsApp

019 – 351 0266

Email:

Nursuria@yourliveamazing.com

 

Atasi Sakit Sendi Lutut, Elak 4 Makanan Ini!

One thought on “Atasi Sakit Sendi Lutut, Elak 4 Makanan Ini!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *