Selamat berpuasa kepada semua umat Islam di Malaysia atau pun di negara lain.. Waktu berpuasa di Malaysia lebih kurang 12 jam berbanding negara lain. Antara negara lain yang berpuasa sehingga 16 jam atau lebih ialah Lubnan, Morrocco, China dan lain lain.. kalau kita yang tak biasa ni memang jadi tak larat sebab badan terhidrasi kerana waktu berpuasa yang panjang.. jadi Bagaimana Hendak Berpuasa 16 Jam atau lebih…

Bagaimana Hendak Berpuasa 16 Jam

Jom ikuti perkongsian Suria.. Mudah Sahaja Boleh Mula Dengan Set Berpuasa Shaklee

#1 ESP ( Energising Soy Protein)

(1) Diperbuat daripada soya non-GMO. Soya-soya di pasaran sekarang ni kebanyakannya GMO. Ehh yeke ESP non-GMO? Takde tulis pun kat tong dia? Ini kerana utk mematuhi syarat2 KKM – tak boleh tulis ‘non-GMO’ di label. So kalau korang jumpa mana2 produk yg ada tulis ‘non-GMO’ tu paham2 lah ye… syarat KKM kata JANGAN LETAK.

(2) Protin tumbuhan tidak meninggalkan sisa seperti protin haiwan. Sisa protin akan ditapis oleh buah pinggang. Oleh sebab itu pengidap CKD tidak digalakkan (atau dilarang terus?not sure bout this) mengambil protin haiwan kerana kegagalan buah pinggang menapis sisa protin menyebabkan ia dilepaskan ke dalam darah.

(3) Orang yg mengalami lactose intolerant tidak boleh mengambil susu berasaskan haiwan yg mengandungi laktosa. Susu soya sesuai buat mereka.

(4) Rendah GI.

(5) Bebas kolesterol dan lemak tepu.

(6) Kaya dengan kalsium dan protin dgn 9 asid amino perlu.

(7) Dihasilkan dan diaudit di bawah IPP (identity persevation program). Further reading here —> https://www.ams.usda.gov/services/auditing/identity-preservation

credit to : Master LynaNoh

Bertenaga di bulan ramadhan

Puasa lebih bertenaga

#2 PERFORMANCE DRINKS

Puasa lebih tahan lama

apa itu performance drinks

berpuasa tahan bertenaga

Puasa kekal bertenaga

Testimoni Berpuasa Selama 16 Jam Di Lubnan

Kisah disebalik testimoni ..

Thina slh seorg dr beribu yang kerja sebagai askar TUDM tp skrg berpengkalan di LUBNAN ..dah start puasa sejak 4 tahun dulu sbb ikot kawan2..tp tahun nih posting dkt lubnan n puasa kat sana 16 jam ..so die memang minum Esp masa sahur n mampu bertahan sehingga 16 jam tanpa membatalkan puasa beliau untuk seteguk milo ais ikat tepi o sebungkus nasik plastik hitam walaupon beliau NON MUSLIM ..

Love
kakcikmanis

puasa 16 jam

Jom la sesiapa tu yang kena berpuasa selama 16 jam atas sebab belajar,bekerja, tinggal atau berjalan jalan di negara negara lain dapat kan gabungan ESP + PERFORMANCE DRINKS hebat ni..

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi :

SID SURIA . PAKAR SHAKLEE ANDA SEPENUH MASA

♥ sms/whatsApp:  019 351 0266 

Jika anda mempunyai kad debit/kredit boleh terus order dari Sistem E-SELL Shaklee dengan klik gambar di bawah:

beli shaklee online

 

Bagaimana Hendak Berpuasa 16 Jam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *