Minggu lepas ada dua kejadian yang Suria lihat kesan daripada kehidupan yang agak stress mungkin. Sangat penting untuk kita kawal stress dengan berkesan.

  1. Seorang lelaki memarahi seorang budak kecil yang tengah seronok bermain ketika berada di sebuah restoran. Dia merasa kanak-kanak itu telah mengganggu privasi dia yang sedang makan and dating bersama teman wanitanya.
  2. Seorang wanita di dalam kapal terbang tidak membenarkan penumpang yang duduk sebelah dia bercakap. Semacam duduk di library sedangkan ada je penumpang lain yang suaranya melepasi barisan tempat duduk lain. Dan lagi wanita tersebut memang dah pasang ear plug..sepatutnya dah filtered bunyi..

Ehh dah kenapa dengan mereka semua ni..??? Saya sangat pasti mereka kekurangan vitamin menyebabkan chemical reaction dalam badan mereka gagal untuk mengawal stress..

Its happen to me juga kalau kekurangan nutrients boleh jadi marah-marah..

Cara Kawal Stress Dengan Berkesan

SET UTK PEMIKIRAN POSITIF (SMP)

haaa ada set rupanya utk jadi positif ni, jgn taktau.

Barangsiapa nak ubah diri jd lebih positif, pastikan konsisten amik set ni:-

LECITHIN
OMEGA GUARD
B COMPLEX
PERFORMANCE DRINK

kawal stress dengan berkesan.

bagaimana set ni berperanan utk jana pemikiran positif?

Dalam otak kita ada neurotransmitter, yakni bahan kimia dalam otak yg kerjanya menghantar infomasi ke dalam sel saraf kita.

Neurotransmitter ni macam posmen. Apa jadi kalau posmen tak bekerja? Surat/parcel tak sampai…

Orang positif – neurotransmitter bagus – posmen kerja dgn efisen, semua surat sampai

Orang negatif – neurotransmitter tak bagus – surat tak sampai lah, salah alamat lah… Sbb tu kadang2 orang cakap lain tp org negatif terus fikir lain.

So, SMP ni bertugas utk:-

Lecithin – membina neurotransmitter (tempat kelahiran posmen)

BComplex – mencantikkan neurotransmitter (tempat latihan posmen)

PD – memastikn kelancaran perjalanan neurotransmitter (motor, waze)

Omega – mengawal selia fungsi otak, 2/3 dr otak terdiri drp lemak.(penghulu kampung)

jadi nak kekal positive make sure rajin makan vitamin. nak vitamin cari ai ye.. tak kira apa berlaku keep positive baru la best.. InsyaAllah ikhtiar selain berdoa and close bond dengan Allah..

pengedar shaklee banting

PAKAR SHAKLEE ANDA SEPENUH MASA
NURSURIA
Pengedar Shaklee Selangor
Call | SMS |WhatsApp
019 – 351 0266
Email:
Nursuria@yourliveamazing.com

kelebihan jadi ahli shaklee

Cara Kawal Stress dan Tekanan Perasaan Dengan Selamat dan Berkesan
Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *