Nyamuk boleh mendatangkan berbagai penularan penyakit. Salah satu virus yang dibawa oleh nyamuk ialah virus zika. Kes Zika pertama mula dikesan pada 8 September 2016. Memang membimbangkan. Cara Mencegah Penularan Virus perlu diambil kira bagi setiap individu supaya keadaan kritikal dapat dikawal

Antara Cara Mencegah Penularan Virus ialah :

LINDUNGI DIRI DARI GIGITAN NYAMUK

  • Hapuskan tempat pembiakan
  • Pasang kelambu
  • Baju lengan panjang
  • Insect Repellent
  • Rancang perjalanan

 

setelah kita lidungi ahli keluarga, perlu juga
TINGKATKAN IMMUNITY

Cara terbaik yang boleh kita lakukan ialah tingkatkan immune system badan setiap ahli keluarga… dengan memantapkan sistem imuniti menentang virus dan bakteria.

 

Nutriferon

Nutriferon pula bertindak untuk mengaktifkan interferon tubuh untuk menguatkan fungsi sistem imun dan melindungi dari jangkitan selesema, viral, bakteria dan kanser.

Vitamin C

Mengikut kajian, sekiranya seseorang mengalami tanda-tanda demam, penambahan dos vit C akan meningkatkan sistem imuniti tubuh melawan penyakit namun, kesannya optimum hanya sekiranya mereka mengambil vit C secara konsisten. Bukanlah ketika jatuh demam selesema itu. Vit C juga merupakan antioksidan semulajadi menentang radikal bebas dalam tubuh dan yang selalu menarik perhatian kita adalah, Vit C bagus untuk kulit yang tegang dan cantik ni kira bonus la kan…

Garlic Complex

Khasiat bawang putih, sepertimana yang kita semua tahu merupakan anti bakteria dan anti viral semulajadi menentang penyakit selain meningkatkan sistem imunisasi tubuh. Garlic juga bagus untuk menurunkan tekanan darah dah menurunkan tahap kolesterol dalam tubuh.

Cara Mencegah Penularan Virus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *