Assalamualaikum.. First day of June ni Suria doakan semua pembaca semoga sihat hendaknya.. harini nak berkongsi tentang Cara Mengatasi Kanser Serviks yang semakin hari semakin membimbangkan..
Kanser serviks atau kanser pangkal rahim merupakan kanser kedua tertinggi yang dihidapi oleh wanita selepas kanser payudara. Dalam laporan WHO pada 2007, seramai 700 wanita di Malaysia meninggal dunia akibat kanser serviks setiap tahun.
rawatan alternatif kanser serviks

Definasi

Kanser serviks adalah kanser yang timbul pada bahagian serviks. Ia adalah disebabkan oleh pertumbuhan yang tidak normal sel-sel yang mempunyai keupayaan untuk menyerang atau merebak ke bahagian badan yang lain.

Gejala Kanser Serviks

kanser serviks

  • dalam hampir semua kes, serviks mengalami jangkitan human papilloma virus (HPV)
  • mengalami pendarahan tidak normal pada dinding rahim, keputihan atau sakit perut
  • luka pada dinding serviks mungkin boleh dilihat seperti ketumbuhan atau ulser

Cara Mengesan Kanser Serviks

  1. Menjalankan ujian pap smear
  2. Vaginal Cytology yang biasanya positif mesti disahkan oleh biopsi terlebih dahulu
  3. CT Scan atau MRI dilakukan kebahagian abdomen dan pelvis, pemeriksaan ini berguna untuk mengetahui tahap kanser serviks tersebut.

Cara Mengatasi Kanser Serviks

Minuman Botanic VIVIX sangat disyorkan untuk  untuk merencatkan sel kanser dari merebak ke bahagian lain organ wanita seperti ovari, tiub fallapio dan sebagainya. Hal ini kerana Minuman Botanic VIVIX ni kaya dengan Resveratrol dan Ellagic Acid yang membantu mengawal sel sel kanser dari merebak.

Cara Mengatasi Kanser Serviks

Ingat..!!!

Penawarnya bagi kanser hanyalah adalah dengan menghentikan sel kanser tersebut dari merebak terus melalui kemoterapi dan sebagainya.

Jika sel kanser dah merebak teruk, organ pula akan dibuang untuk pastikan semua sel-sel kanser dah keluar dari badan.

Jadi… sebab itulah Minuman Botanic VIVIX ni wajib diambil pada sesiapa yang ada sejarah keluarga yang mempunyai kanser! Lebih baik kita cegah dulu sebelum merawat kan…???

Bagaimana Vivix Membantu Merencatkan Sel Kanser

Resveratrol adalah bahan utama di dalam sebotol Vivix. Ianya adalah bahan yang didapati dari tumbuh-tumbuhan seperti anggur merah, sebagai pertahanan diri dari terkena penyakit. Kajian telah dilakukan dan ianya bertindak sebagai antioksidan dan anti radang. Paling best, Vivix ni mebantu membina balik sel sel kanser yang telah rosak.

Sel-sel rosak yang telah dibetulkan ini akan kembali kepada proses semulajadi untuk mati yang digelar proses apoptosis Proses ini menyebabkan sel kanser semakin berkurang dan akhirnya terbantut.
Terdapat kajian dari Universiti Missouri pada tahun 2013 menemui bahawa kombinasi resveratrol (kandungan utama Vivix!) dan radioterapi mampu membunuh lebih banyak sel kanser berbanding terapi sahaja.

Cara Mengatasi Kanser Serviks

VIVIX Bertindak Untuk :

#1 MENGHALANG PENYAKIT

“Degenerative Disease” ialah penyakit kronik yang disebabkan oleh radikal bebas yang terdedah kepada badan

#2 RESVERATROL DAN FLAVANOID

Kesannya bahan aktif tersebut akan menghalang sel badan untuk rosak. Kerosakan sel badan akan menyebabkan datangnya pelbagai jenis penyakit serius seperti Jantung, Diabetes, Stroke, Darah Tinggi dan Kanser

#3 ANTIOKSIDAN YANG TINGGI

VIVIX mengandungi anggur muscadine yang mengandungi Antioksidan Tinggi dan mampu membantu lindungi sel badan dan organ badan dari rosak akibat terdedah kepada radikal bebas

Testimoni VIVIX dan Kanser

Rawatan kanser serviks

Jadi bantulah diri sendiri atau insan tersayang dengan rawatan alternatif VIVIX untuk mencegah KANSER dari awal.. Cara Mengatasi Kanser Serviks

Baca juga : Bahaya Kanser Serviks

Bagaimana nak dapatkan VIVIX?

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi :

SID SURIA . PAKAR SHAKLEE ANDA SEPENUH MASA

♥ sms/whatsApp:  019 351 0266 

Jika anda mempunyai kad debit/kredit boleh terus order dari Sistem E-SELL Shaklee dengan klik di bawah:

 

beli shaklee onlinekelebihan jadi ahli shaklee

Cara Mengatasi Kanser Serviks

2 thoughts on “Cara Mengatasi Kanser Serviks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *