Eczema sering dikaitkan dengan masalah kegatalan kulit. Pengurusan kegatalan (itchy management) adalah berbeza bagi setiap individu dan sangat penting bagi setiap individu penghidap eczema tahu cara merawat eczema.

Sebagai penghidap tegar eczema sebelum ini, benda wajib ada dalam handbag selain pen, purse, card holder, tasbih and makeup kit ialah…

Apa dia Survival Kit Pengurusan kegatalan penyakit eczema dalam Handbag Suria? Ini dia:

>> Krim Herbal Blend + Nutriferon + Pill Box Shaklee <<

Bagaimana Saya Menguruskan Masalah Kegatalan Ekzema

Pengurusan kegatalan (itchy management) yang Suria amalkan meliputi 3 peringkat:

#1 – Moisturizing

Ini amat mustahak dalam kes eczema sebab kulit yang terjejas akibat eczema tidak berupaya atau lemah untuk mengeluarkan bahan pelembab sendiri.

Herbal Blend atau Krim Ajaib Serbaguna Shaklee sangat membantu dan boleh digunakan sebagai pelembab tangan, muka dan bibir. Ia juga boleh diaplikasikan pada kulit sebagai minyak angin, minyak urut, krim anti ruam dan ubat luka.

Krim Herbal Blend adalah serbaguna serta sangat mesra pada kulit, sangat lembut, sejuk dan tidak berminyak.  Dan yang paling penting ia tidak mengandungi bahan berbahaya serta PARABEN FREE.

cara merawat eczema

#2 – Healing

Yang kedua penting ialah Pills Box la. Dalam tu Suria akan letak semua suplemen yang perlu bila travel.

Bila berlaku serangan Eczema secara tiba-tiba, pesakit amat perlukan bahan yang boleh redakan keradangan kulit (kegatalan) dengan segera.

Jadi Suria akan consume Nutriferon kerana kandungan ramuannya terdiri daripada bahan yang bersifat antioxidant atau membina kulit.  

Nutriferon  berfungsi membantu boost immune system badan Suria secepat mungkin. Lepas kemam serbuk Nuriferon sure rasa lega dan dapat elakkan masalah keradangan kulit dari menggaru sehingga luka.

Sumber natural Nutriferon adalah daripada serbuk labu atau pumpkin seed. Ia memang terbukti berkesan dan superb! Memang power hokey.

cara merawat eczema

 

#3 – Anti inflamatory Cara Merawat Eczema

Bahan yang kurangkan radang tapi awas, steroid juga adalah bahan anti inflammatory yang ada kesan sampingan jangka panjang. Jika tidak dikawal penggunaannya, ia dikenalpasti boleh menyebabkan masalah kesihatan yang lain di kemudian hari.

Alternatifnya, Suria gantikan dengan sumber Vitamin C. Jadi rasa gatal dapat dikurangkan dan dapat bertenang dengan kadar segera.

Suria amalkan Sustained Release Vita-C Plus daripada Shaklee. Sustained release bermaksud dalam setiap sejam, ia akan melepaskan 100mg vitamin C sahaja ke dalam darah. Jadi satu tablet ada 500 mg, maka tahan 5 jam.

Sebab apa Shaklee gunakan teknologi Sustain Release ni?

Sebabnya badan kita ni, dahla tak boleh buat vitamin C, nak simpan vitamin C pun tak mampu. Apabila anda ambil lebih dari 100 mg dalam satu masa, maka selebihnya akan dibuang melalui air kencing.

Tanpa sustained released, makan vitamin C 1000 mg pun tak guna sebab akan dikencing buang. Membazir saja.

Sebaliknya Vitamin C shaklee dibina mengikut fisiologi badan manusia. Menjadikan ia yang terbaik dan selamat digunakan.

Alhamdulillah, setakat ini Suria mampu bertahan dan mengawal masalah kulit ekzema yang Suria alami. Ia sangat berkesan dan sangat mudah dibawa ke mana sahaja dan sentiasa bersedia apabila Suria perlukannya.

Selain daripada penggunaan ubat, ini adalah alternatif yang kita boleh ambil untuk mengatasi masalah ekzema. Namun harus diingat, rawatan dan pemeriksaan doktor adalah amat penting bagi mengenalpasti perkembangan masalah ekzema supaya tidak menjadi lebih kritikal. Mudah juga tahu cara merawat eczema

Anda ingin dapatkan Survival Kit pengurusan kegataan eczema yang macam Suria gunakan? Hubungi Suria segera untuk lebih info dan konsultasi istimewa.

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi :

Jom baca : Rahsia Kayap Hilang Dalam Masa 4 Hari Betul-Betul Mengejutkan

PAKAR SHAKLEE ANDA SEPENUH MASA

NURSURIA

Pengedar Shaklee Selangor 

Call | SMS |WhatsApp

019 – 351 0266

Email:

Nursuria@yourliveamazing.com

beli shaklee online

kelebihan jadi ahli shaklee

 

Survival Kit Untuk Pengurusan Kegatalan Penyakit Eczema Supaya Kulit Kembali Sihat

One thought on “Survival Kit Untuk Pengurusan Kegatalan Penyakit Eczema Supaya Kulit Kembali Sihat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *