MASALAH KULIT MUKA YANG BERJERAWAT SELESAI DENGAN SET CANTIK SHAKLEE?? macam susah nak percaya je.. tunggu dulu. Anda boleh baca lanjut kisah benar pengguna ini yang telah menemui cara merawat jerawat sebelum hilang keyakinan diri kerana tidak kira apa warna kulit kita biarlah ianya kulit yang sihat bebas jerawat.

Assalammualaikum. Nama Saya Farah Wahida. Berumur 23 tahun. Saya berasal dari Maran, Terengganu. Tapi menetap di Kemaman, Terengganu.

Masalah saya sebelum dipertemukan dengan Shaklee adalah masalah muka berjerawat, berminyak dan berparut yang sangat teruk. Saya ada masalah ini sejak darjah 6. Saya banyak pakai produk untuk rawat kulit muka saya, tapi semua tak menjadi dan ia makin teruk. Sehingga saya rasa sangat tertekan dan tak mahu merawat lagi.

Saya dipertemukan dengan Shaklee oleh upline saya pada Disember 2016 ketika saya berumur 21 tahun. Dimana beliau beri cadangan kepada saya untuk menggunakan produk ini iaitu GLA Complex, ESP , Vitamin C dan Nutriwhite untuk menstabilkan hormon dan membaiki sel kulit muka saya.

Alhamdulillah dengan izin Allah S.W.T dalam masa 4 bulan saya dapat perubahan yang ketara.

Kulit tak berminyak, jerawat tak naik dah. Parut dah berkurang. Syukur sangat. Kesan yang sangat-sangat saya tak jangka.

Terima kasih saya ucapkan kepada upline saya dan Team shaklee yang banyak membantu saya. Shaklee Produk No.1 dalam hidup saya.

cara merawat jerawat

Bagaimana Vitamin Berkesan Untuk Cara Merawat Jerawat?

Vitamin C

Vitamin C memang sangat baik untuk merawat kulit berjerawat, kulit berjerawat selalunya tidak selesa, merengsa kering dan pedih. Ini dapat diatasi dengan vitamin C. Anda pasti menyukainya..

12 Kebaikan Vitamin C Untuk Kulit Anda

  • Membantu memperbaharui kulit
  • Melawan radikal bebas
  • Memberikan kekebalan pada kulit
  • Mengatasi radang pada kulit
  • Melembabkan kulit
  • Meneutralkan kulit
  • Membersihkan kulit dari kotoran
  • Mengurangi kulit rosak
  • Menghilangkan jerawat
  • Membunuh bakteria dan kuman penyebab jerawat
  • Merangsang fungsi dari kolagen
  • Mempercepat pengembalian sel kulit

GLA COMPLEX

Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6. GLA Shaklee ni digabungkan pula dengan minyak sunflower dan Vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Nampak tak betapa bestnya GLA Shaklee ni?

BORAGE SEED –> 17% – 25%
BLACKCURRANT –> 15% – 20%
EPO –> 7% – 10%

9 Manfaat GLA Complex Selain Untuk Kulit Berjerawat

  1. Herba tradisi yang dipercayai – Borange adalah herba kegemaran orang Barat yang mampu merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina
  2. Mengawal selia estrogen dan testosteron – GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki sistem PMS seperti senggugut, mood swing, water retention dan sakit pada payudara
  3. Melambatkan menopaus – mmeperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman dan depresi. pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda;
  4. Menentang kanser – GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser
  5. Memperbaiki inflamasi kulit – mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan (jeragat), tinea dan kurap. Ia juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma artritis
  6. Menghalang komplikasi diabetes – merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula dalam darah yang tinggi. Sebab tu, GLA sangat sesuai untuk penghidap diabetes.
  7. Pelangsingan dan menghalang pertambahan berat badan – merendahkan kolesterol LDL (kolesterol jahat), menghalang pertambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit (ada shaping) dan otot untuk mencapai bentuk badan cantik.
  8. Menghalang tekanan darah tinggi – GLA juga bagus untuk menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi dan mengelak masalah jantung.
  9. Memperbaiki tekstur rambut – memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.

Best kan selain untuk cara merawat jerawat berbaloi untuk kesihatan anda juga.

cara merawat jerawat

ESP (Energising Soy Protein)

ESP diperbuat daripada protein soya yang berkualiti tinggi yang diproses dengan suhu rendah bagi menjaga kualiti protein dalam kacang soya. 1 tin ESP (850g) dihasilkan daripada 30kg kacang soya. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran seperti susu, milo atau buah yang dikisar bersama.

Soya yang digunakan oleh Shaklee tidak diubahsuai secara genetik (Non-GMO). Protein soya Non-GMO ini dihasilkan di bawah satu program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses penanaman sehingga pemprosesannya

4 Khasiat Utama ESP Shaklee Untuk Kulit Anda

  1. Membantu menghilangkan jerawat, jeragat dan parut dimuka dan badan
  2. Menganjalkan kulit termasuk payudara yang kendur dan membantu meratakan selulit. ESP juga boleh mengurangkan berat badan. (pengalaman benar saya yang kurus amalkan ESP)
  3. Membantu mencerahkan dan menaikkan seri kulit secara semulajadi. Lebih flawless
  4. Membantu meratakan kulit kesan daripada parut-parut jerawat lama ataupun baru.

Baca Juga : Petua Hilangkan Jerawat Dengan Cepat Tanpa Mudarat

cara merawat jerawat

Selepas membaca tentang segala manfaat vitamin ini, mesti anda mahu segera mendapatkannya. Betul kan?? Jadi hubungi saya segera untuk harga promosi bagi vitamin ini. Konsultasi percuma secara exclusive tentang cara makan yang betul juga akan diberikan. insyaAllah

KEMBALIKAN KEYAKINAN DIRI ANDA. JANGAN BERLENGAH LAGI..

Order Terus Dengan Saya Vitamin Cara Merawat Jerawat ini..

PAKAR SHAKLEE ANDA SEPENUH MASA

NURSURIA

Pengedar Shaklee Selangor

Call | SMS |WhatsApp

019 – 351 0266

Email:

Nursuria@yourliveamazing.com

Boleh beli online (klik gambar di bawah)

beli shaklee online

kelebihan jadi ahli shaklee

 

 

 

Cara Merawat Jerawat Paling Selamat Dan Kekal Cantik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *