Penggunaan istilah paru-paru berair sebagai istilah perubatan adalah tidak spesifik dan boleh mendatangkan kekeliruan. Kerana ia boleh membawa maksud kepada dua perkara iaitu samada Pleural Effusion ataupun Pulmonary Edema dan kedua-dua penyakit ini adalah berbeza. Cara merawat Paru-Paru Berair sangat penting.

Perlu diketahui bahawa paru-paru dilindungi oleh dua lapisan pleural. Fungsi pleura ini untuk melindungi paru-paru malah mewujudkan ruang diantara pleura bahagian dalam dan luar. Ruang tersebut mempunyai sedikit cecair dan ia akan membenarkan pergerakan paru-paru untuk membesar dan mengecil.

#1 Pleural Effusion

 

Pengumpulan air di dalam pleura menyebabkan penyakit ‘pleural effusion’

Ruang inilah yang akan dipenuhi oleh cecair dan menyebabkan penyakit yang bernama pleural effusion.`

Penyebab Pleural Effusion

  • Kanser paru-paru
  • Jangkitan kuman paru-paru (penumonia)
  • Masalah lemah jantung
  • Kegagalan buah pinggang dan hati

#2 Pulmonary Edema

Di dalam paru-paru terdapatnya alveolar yang berfungsi sebagai tempat pertukaran oksigen. Ia seperti poket-poket kecil.

Rawatan Paru-Paru Berair
Gambar menunjukkan struktur alveolar

Jika air terkumpul disini, nama penyakit tersebut adalah Pulmonary Edema.

Penyebab Pulmonary Edema

  • lemah jantung
  • serangan sakit jantung
  • kegagalan buah pinggang dan juga hati.
Rawatan Paru-Paru Berair
Gambar menunjukkan pulmonary edema dimana kawasan yang dipenuhi air adalah alveolar

Selain Rawatan Hospital, Ada Juga ihktiar Lain Untuk Cara Merawat Paru-Paru Berair.

Dengan  amalan pemakanan sihat, diet yang seimbang dan latihan kecergasan yang sesuai, penyakit paru-paru berair juga boleh diatasi. Ini kerana di tegaskan bahawa jika sel yang baik dan sihat ia akan membantu proses rawatan menjadi cepat bersama dengan rawatan klinikal.

BAca Juga : 7 Tips Bagaimana Untuk Atasi Penyakit Paru-Paru Berair Dengan Berkesan

BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU MENINGKATKAN KESIHATAN ORANG YANG ADA MASALAH PARU-PARU BERAIR?

Suka saya beritahu disini yang Vivix bukanlah ubat dan Vivix bukan digunakan untuk merawat. Vivix adalah minuman botani atau suplemen yang boleh kita ambil bagi membantu menyokong kesihatan dan proses sihat kerana ia mempunyai khasiat dan kelebihan seperti berikut:

4 MEKANISMA (PUNCA) PENUAAN PADA TAHAP SELLULAR (SEL)

1. MEMBAIKI KEROSAKAN DNA

Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetic, menghasilkan satu “typo” (kesilapan dari yang asal) yang akan menggangu fungsi sel dan lanjutan umur.

2. PENGAWALAN GENETIK

Pengawalan genetik menyumbang kepada kemerosotan umur pada tahap sellular. Didalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru menunjukkan ramuan Vivix mampu mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.

3. MENINGKATKAN PENGELUARAN TENAGA YANG KIAN MENURUN OLEH SEL-SEL

Mitochondria (penjana tenaga) di dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitochondria menurun, fungsi sel turut menurun. Ramuan Vivix ® menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel.

4. MENGELAK PENIMBUNAN PROTIN AGE

Penimbunan berlebihan protin AGE (Advance Glycation End products) boleh menyebabkan kerosakan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan umur sel. Ramuan Vivix ® iaitu gabungan Resveratrol dan Polifenol adalah 10 kali lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur “muscadine”) sahaja. Ini untuk melambatkan pembentukan protin AGE.

Didalam satu penemuan utama, kajian klinikal terkini menunjukkan ramuan aktif Vivix ® berupaya mengaktifkan pengawalan utama genetik yang menolong melambatkan penuaan pada tahap sellular (sel).

Testimoni Benar Vivix Dan Cara Merawat Paru-Paru Berair

Mari saya kongsikan pengalaman  pesakit paru-paru berair yang berjaya kembali sihat :

TESTIMONI #1 : TAK MAHU TEBUK

Sebelum ini doktor x-ray paru-paru dan buat check seluruh badan. Suami kena tahan wad 1 minggu pada bulan 6.

Doktor maklumkan yang suami perlu di tebuk untuk keluarkan air. Tapi doktor ada pesan yang tebuk ada risiko, tak tebuk pun ada risiko.

Tebuk hanya meredakan dan mengeluarkan air, tapi bukan untuk sembuh.

Nur berkeras tak bagi suami di tebuk.

Bila suami disahkan paru-paru berair, macam-macam yang doktor suspek termasuk masalah buah pinggang, masalah jantung, darah tinggi dan kencing manis.

Suami makan Vivix dan kemudian pada bulan 11, suami ambil Vivix dan Omega sebab lelah dan sakit sesak nafas.

Alhamdulillah tak sangka selepas itu check semua report clear. Subhanallah. Sampaikan kami minta doktor check betul-betul takut tersalah tengok.

Doktor kata dah takde apa-apa. Air dalam paru-paru pun dah takde. Kuman dalam paru-paru dah takde, air kencing clear. Semua normal.

Alhamdulillah. Allah menciptakan manusia dengan kesempurnaan sifat mencari ikhtiar. Doa, tawakkal dan Shaklee amazing!

-Puan Nur Alya

Rawatan Paru-Paru Berair

cara merawat Paru-Paru Berair

TESTIMONI #2 : SEMBUH SEPENUHNYA

Berusia 55 Tahun, berusaha menambah baik amalan pemakanan sihat beliau selepas keluar dari wad atas penyakit paru-paru berair. Setelah konsisten ambil Vivix dan Omega Guard, pemeriksaan kesihatan terbaru menunjukkan keputusan positif bebas masalah paru-paru berair dan batuk teruk yang berpanjangan semakin lega.

– Puan Rohaya Kajang

Jadi hubungi saya segera untuk sebarang nasihat terbaik tentang produk. InsyaAllah saya benar-benar ingin membantu cara merawat Paru-Paru Berair dengan amalan pemakanan baik dan perlu juga terus dengan rawatan susulan klinikal. Kedua-duanya adalah sama penting.

UNTUK ORDER boleh hubungi saya:

PAKAR SHAKLEE ANDA SEPENUH MASA

NURSURIA

Pengedar Shaklee Selangor

Call | SMS |WhatsApp

019 – 351 0266

Email:

Nursuria@yourliveamazing.com

atau jika punya kad kredit boleh beli terus online dgn klik gambar di bawah

beli shaklee online

kelebihan jadi ahli shaklee

 

 

 

 

Punca Penyakit Paru Paru Dan Rawatan Paru-Paru Berair

4 thoughts on “Punca Penyakit Paru Paru Dan Rawatan Paru-Paru Berair

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *