Sembelit memang satu perkara yang tidak selesa. Masalah buang air besar dan sembelit boleh menyebabkan ia menganggu kerja harian dan aktiviti kita setiap hari. Kulit mudah kusam akibat toksin didalam badan tidak dapat dibuang dengan sempurna. Jom baca kisah cara merawat sembelit dengan selamat.

MASALAH SUKAR BUANG AIR BESAR DAN SEMBELIT KINI TIADA LAGI.

Malah berat badan juga akan makin naik tanpa ada sebarang perubahan walaupun sedang berdiet.
Sembelit dan masalah penghadaman boleh menyebabkan usus kita menjadi tidak sihat dan ia boleh
menyebabkan buasir terjadi akibat dari terlalu kerap meneran dan menahan dari membuang air besar.

Jika terus dibiarkan masalah ini, ia boleh mengakibatkan badan kita tidak sihat dan kulit wajah kita pun
kusam, tua dari usia sebenar kita dan kita boleh mengidap KANSER USUS.

Kisah Cara Merawat Sembelit Secara Alami

Alhamdulillah itulah yang saya alami sebelum kenal set vitamin Shaklee ini. Pada mulanya saya
mengambil set menyusu asas yang terdiri dari alfalfa, lecithin dan Ostematrix. Alhamdulillah susu badan
kembali meriah time tu dan yang paling menggembirakan saya ialah masalah sukar buang air besar dan
kerap sembelit saya telah dapat diatasi.

Kalau ingatkan dahulu 2 kali seminggu atau 3 atau 4 hari sekali adalah rutin biasa saya dapat membuang. Dan dah tentulah ia sangat menyakitkan. Cara merawat sembelit dengan baik

Pada mulanya saya menyangkakan adalah perkara biasa sebab badan saya baru kenal vitamin ni, mungkin tindak balas dari vitamin saja yang menyebabkan ia memudahkan pelawasan. Tapi sangkaan saya meleset. Masalah sukar buang besar dan sembelit saya terus hilang malah saya kini konsisten dapat membuang air besar 1 atau 2 kali sehari. Alhamdulillah.

Bila saya kongsikan kegembiraan saya ini dengan upline saya iaitu ummi mai md saupi. Barulah saya tahu Ostematrix lah yang banyak membantu masalah saya ini.

Ostematrix Shaklee

Ostematrix Shaklee ini ialah supplement kalsium yang lengkap dengan pelbagai zat yang diperlukan oleh tubuh kita. Ia mengandungi mineral magnesium,fosforus,vitamin D, zink , kuprum, manganes dan boron.

Jadi terbukti Ostematrix Shaklee bukan sekadar kalsium biasa.. Dan baru saya tahu jika ingin memilih pil kalsium pastikan pil kalsium yang kita pilih ada vitamin D agar ia membantu penyerapan kalsium ke dalam tulang dan tubuh kita dengan baik.

Alhamdulillah setelah konsisten mengambil set vitamin ini, apa yang menggembirakan hati saya selain masalah buang air besar dan sembelit dapat diatasi, berat badan saya juga kembali turun dan bmi saya kini stabil.

Kulit saya kini juga tidak kusam lagi malah sakit lutut yang saya alami kecederaan dizaman sekolah dulu kini tidak sakit lagi… Alhamdulillah.
Semoga dengan perkongsian saya ini, dapat membantu ibu-ibu dan mereka diluar sana yang mengalami masalah seperti saya dapat mengatasinya dengan mencuba set vitamin Shaklee ini. Alhamdulillah.

Dengan mengamalkan vitamin dengan konsisten, saya kini lebih sihat ,cergas dan gembira menjalani kehidupan harian saya.
Terima kasih Shaklee..

cara merawat sembelit

Kepentingan Vitamin Cara Merawat Sembelit

Herb-Lax:

Ekstrak herba yang bertindak sebagai laksatif (julap) semulajadi, meransang pembuangan dengan lebih lancar, agen detoks berkuasa yang mencuci kerak-kerak usus dan toksin dalam usus.

Lecithin:

Bertindak sebagai pelembut najis, memecahkan molekul lemak dan minyak yang tersumbat dalam salur usus.

Ostematrix:

Kalsium dan magnesium yang meransang pergerakan peristalsis pada dinding usus, menguatkan saraf dan otot dinding usus supaya lebih sensitif dan peka kepada signal ‘membuang’ daripada otak.

Dengan set ini, bukan sahaja perjalanan ke tandas menjadi lancar, tapi juga boleh kempiskan perut yang buncit akibat mendakan kotoran, lemak, dan toksin pada organ perut dan usus.

Baca juga :

Adakah Supplemen Cara Merawat Sembelit Ini Selamat?

Sudah semestinya kerana Shaklee telah menjalankan beribu ujian klinikal setiap tahun bagi memastikan supplemen ini selamat dan tulen tanpa sebarang kompromi. insyaAllah.

Untuk Order :

PAKAR SHAKLEE ANDA SEPENUH MASA

NURSURIA

Pengedar Shaklee Shah Alam, Pen

Call | SMS |WhatsApp

019 – 351 0266

Email:

Nursuria@yourliveamazing.com

Boleh beli online (klik gambar di bawah)

beli shaklee online

 

Cara Atasi Sembelit Dengan Rawatan Natural

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *