Cara terbaik simpan lauk mentah dan tahan lama selalu sahaja Suria fikirkan.

Sejak hari hari masak and anak anak nak makan tukar tukar lauk, jadi Suria akan tapau atau beli lebih stock.

Dulu dulu letak  dalam tupperware skali. Cara yang kurang praktikal kan. Masa terbazir sebab nak tunggu lerai dan after defrost nak guna hanya sedikit.

Yang lebih masukkan semula. Suria rasa hilang kesegaran lauk mentah tersebut.

Sekarang lepas balik pasar terus basuh bersihkan dan tapis bagi air tiada and simpan dalam plastik untuk size yang kecil. Jadi ruangan storage pun tak sesak dah.

Boleh pilih pilih nak masak apa. Mereka tak melekat with each other. Nak lagi best label tarikh. Supaya takde stock lauk 2 tahun terlajak membeku disitu.

Tips frozen lauk untuk mak bekerjaya dan mak dirumah yang semua superpower. Jadi feel free untuk mencuba la ye..?Mana mak superpower yang dah lama praktiskan Suria ucapkan tahniah. 

Tapi untuk sayuran selalu nya mesti akan layu dan tak segar kalau dah masuk hari ke 4 di dalam peti ais. Nak buang sayang kan

Boleh cuci sayur dengan Shaklee BASIC-H. Suria akan rendam  sebentar supaya restore back the freshness. Memang best and selamat.

toing toing… segar kan sayuran itu.. punya la selamat Basic h ni.. semua benda boleh cuci guna dia. mandi . jerlum anak demam panas. cuci pinggan. lantai. dapur. kasut. cuci botol susu lagi best. haiii semua semua la..

Sentiasa Selamat

  • Tidak bertoksik
  • Tanpa gas beracun
  • Tanpa bahan kimia berbahaya
  • Tanpa bahan pewangi
  • Lembut pada tangan
  • pH seimbang
  • Tanpa klorin

Sentiasa Berkesan

  • Berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak
  • Kepekatan berganda – 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air
  • Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H di mana hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama

Mesra Alam

  • Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
  • Biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan yang boleh kitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan

SELAMAT UNTUK KITA – RUMAH KITA – DAN PLANET KITA

Hubungi Suria segera untuk dapatkan Basic H2 yang sangat versatile penggunaanya.

PAKAR SHAKLEE ANDA SEPENUH MASA

NURSURIA

Pengedar Shaklee Petaling Jaya

Call | SMS |WhatsApp

019 – 351 0266

Email:

Nursuria@yourliveamazing.com

 

Cara Mudah Menyimpan Lauk Mentah Di Peti Ais

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *