Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Biasanya orang kaitkan Omega-3 (komponen asid lemak omega dalam Omega Guard) dengan perkembangan minda kanak-kanak. Baca untuk ketahui kebaikan omega 3 shaklee

Sebenarnya Omega Guard ni punya sangat banyak fungsi lebih lagi untuk mak, ibu, mummy atau  mama yang superbusy itu.

WAHM atau sesiapa sahaja sebenarnya memang perlu dibekalkan dengan supplemen Omega Guard yang mengandungi omega-3. Kenapa Work At Home Mom (WAHM) Perlukan Omega-3 ni…

Kenapa Work At Home Mom (WAHM) Perlukan Omega-3 kebaikan omega 3 shaklee

#1 – Meningkatkan fungsi GREY MATTER.

Grey matter adalah komponen otak yg utama, yang berfungsi menghantar signal kepada saraf-saraf yg lain. Ia memainkan peranan dalam peningkatan tisu otak di bahagian KEGEMBIRAAN. Jadi kalau asyik sedih-sedih, amalkan Omega Guard ye!

#2 – Cergas, aktif & displin

Dalam satu kajian yg diterbitkan oleh Neuroendocrinol Letter membuktikan bahawa masalah disiplin, ketidakjujuran, malah kecenderungan nak buat benda elok berkaitan dengan kekurangan serum Omega-3 dalam otak. Haaaa, kalau SUKAR NAK MENDISIPLINKAN DIRI, amalkanlah Omega Guard ye.

#3 –  Bantu kawal Stress

Jurnal Biology Pshyciatry menerbitkan satu kajian bahawa orang yg mengalami tekanan perasaan mengalami kekurangan Omega-3 dalam otak.
Jadi kalau asyik STRESS sila amal Omega Guard bersama B Complex.

#4 – Bantu masalah mudah cepat lupa

Terdapat banyak kajian yg membuktikan kekurangan Omega-3 baik untuk kesihatan mental. Ia berkaitan dengan masalah susah nak ingat terutama benda-benda yang dipelajari.

kebaikan omega 3 shaklee

Jadi kalau nak cepat tangkap & cepat ingat, amalkan Omega Guard ye.

Amalkan Omega Guard supaya jimat masa nak belajar benda baru. Sekali baca atau dengar terus faham. Maklumlah kaum ibu ni bukan ada masa sangat nak ulangkaji banyak-banyak kali. Jadi amalkan Omega Guard bersama doa dimudahkan kefahaman.

Supaya kita cepat dan mudah tangkap. Takdela berbulan2 sangkut kat bab sama sebab tak faham-faham

Dan agar happy selalu, Omega Guard mesti ambil setiap hari!

Penyakit nyanyuk pun dikaitkan dgn kekurangan Omega-3 tau. Sama-sama kita jaga ahli keluarga kita.

dan kalau nak tahu, masalah-masalah mental mcm perasaan agresif, suka buat jenayah, fidofilia semua tu ada kaitan dgn kekurangan Omega-3.

Dalam Quran pun ada sebut tentang makan ikan kan…

kawal stress

**kesemua fakta di atas back up by studies, bukan cakap-cakap kosong atau assumption sahaja.

credit to Master Lyna Noh

Baca Juga : Ibu Muda Lumpuh Selepas 18 Hari Lahirkan Anak

Anda perlukan Omega Guard ???

Hubungi Suria segera …….

PAKAR SHAKLEE ANDA SEPENUH MASA

NURSURIA

Pengedar Shaklee Banting

Call | SMS |WhatsApp

019 – 351 0266

Email:

Nursuria@yourliveamazing.com

cherish life . keep calm 

#feedthecells#shakleeeffect#alhamdulillah

Kenapa Work At Home Mom (WAHM) Perlukan Omega3
Tagged on:         

One thought on “Kenapa Work At Home Mom (WAHM) Perlukan Omega3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *