Assalamualaikum.. mungkin ramai tertanya – tanya apa itu Arginine…?? Arganine ialah sejenis asid amino
Arganine ni ada terdapat di dalam ESP (Energizing Soy Protein) . Ketahui kelebihan ESP Shaklee

Diabetes Dikalangan Rakyat Malaysia

#1 – Satu daripada Lima rakyat Malaysia merupakan pesakit kencing manis Jenis No 2. Dan once dah kena penyakit kencing manis ni, there is NO TURNING BACK. Sebab penyakit ni tidak boleh dirawat. Pesakit hanya boleh mengawal pengambilan gula setiap hari.

#2 – Pesakit kencing manis selalu rasa letih. Sebab sel dalam badan mereka tidak boleh menyerap gula yang mereka dah makan. Gula kan penting untuk tenaga. Pintu-pintu dalam sel badan yang khas untuk membenarkan gula masuk, tak ada kunci. Kunci tu adalah hormon insulin. Jadi, kalau tak ada kunci, macam mana pintu nak bukak. Betul tak?

#3 – Untuk dapatkan tenaga bagi aktiviti hari-hari, badan terpaksa ambil dari lemak-lemak dalam badan. Perasan kan pesakit diabetes makin lama, makin kurus? Gula- gula yang ada dalam darah tu pula, badan akan cuba buang melalui air kencing. So selalulah pesakit kencing manis, asyik nak ke toilet je.

#4 – Tapi lama kelamaan, buah pinggang pun dah tak boleh nak proses gula banyak sangat tu. Gula tu lama-lama berkumpul dalam buah pinggang, dan rosakkan buah pinggang. Lat-last, takde la benda lain, Dialisis la jawabnya.

#5 – Bukanla nak takut-takut kan anda semua, tapi ini memang fakta yang nak diterangkan dalam bahasa mudah faham. Benda-benda ni pula memang ada jadi dalam ahli keluarga atau kenalan kita kan?..Takkan tak sedih tengok mereka sakit macam tu..

Kelebihan ESP Shaklee Untuk Pesakit Kencing Manis

ESP (energizing soy protein) yang mengandungi ARGANINE juga boleh membantu pesakit kencing manis.

Ada macam-macam cara ia membantu antara nya ialah:

  1. arginine asid amino  yang ada didalam ESP Shaklee adalah amat penting untuk bantu prankreas untuk menghasilkan hormon insulin
  2. mengurangkan rintangan badan terhadap insulin dan juga menggalakkan toleransi badan terhadap hormon insulin.
  3. bila insulin banyak, maka banyak lah pintu terbuka untuk membenarkan gula masuk dalam sel badan.

kelebihan esp shaklee   kelebihan esp shaklee

esp shaklee untuk pesakit diabates   kelebihan esp shaklee

        

Semoga anda semua mendapat manfaat dari perkongsian Suria hari ini. boleh SHARE dan KOMEN

Hubungi Suria segera untuk dapatkan ESP SHAKLEE ..

PAKAR SHAKLEE ANDA SEPENUH MASA

NURSURIA

Pengedar Shaklee Petaling Jaya

Call | SMS |WhatsApp

019 – 351 0266

Email:

Nursuria@yourliveamazing.com

 

Kelebihan ESP Shaklee Untuk Pesakit Kencing Manis

One thought on “Kelebihan ESP Shaklee Untuk Pesakit Kencing Manis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *