Dalam Al-Qur’an terdapat satu ayat yang menerangkan tentang khasiat biji labu…

“Dan Kami tumbuhkan untuk dia sebatang pohon dari jenis labu,” (Ash- Shaffat [37]: 146)

Ayat ini menceritakan kisah Nabi Yunus a.s saat ditelan ikan paus. Lalu, Allah SWT memerintahkan ikan paus untuk memuntahkan Nabi Yunus a.s ke tepi pantai yang berada di daerah yang tandus. Nabi Yunus a.s lemah. Dan, Allah SWT menyelamatkannya dengan menumbuhkan pohon yaqthin atau labu. Keadaan nabi Yunus yang lemah ketika itu recover semula dengan cepat….

Jadi rugila kita kalau takut dengan labu.. seperti seakan untuk menafikan kebaikan yang banyak tentang labu.

Khasiat Biji labu juga ada dalam supplement NUTRIFERON Shaklee. Hasil kajian Professor Dr Yasuhiko Kojima selama 40 tahun mendapati hasil campuran biji labu bersama 3 herba lain mampu tingkatkan paras interferon dalam badan.

labu imun booster

=========================================================================

Labu adalah salah satu buah yang di sarankan oleh para ahli medical untuk mengurangi kolestrol dan penurunan berat badan serta berfungsi untuk meningkat imun badan. Labu memiliki banyak vitamin anti-oksidan seperti vitamin A, vitamin C dan vitamin E.

Selain rasanya yang begitu nikmat, ternyata biji labu kaya akan nutrisi dan vitamin yang baik untuk kesihatan.

Antara Khasiat Biji Labu ialah:

#1. Meningkatkan Kekebalan Tubuh
Kandungan vitamin C yang berlimpah dalam labu berfungsi untuk meningkatkan sistem imun tubuh atau kekebalan tubuh. Apa tu interferon? Interferon tu antibodi, yang akan “makan” dan musnahkan anasir-anasir luar yang ganggu sistem badan kita. Bakteria ke, Virus ke, Sel-sel dalam badan kita pun ada juga yang tak baik, macam sel kanser tu.

#2. Baik untuk Pencernaan
Kandungan serat pada labu yang cukup tinggi amat baik untuk pencernaan untuk mengurangi resiko terjadinya sembelit pada bagian perut. Selain itu, menurut hasil kajian, serat yang terkandung di dalamnya mampu menurunkan risiko serangan penyakit kanser dan jantung.

#3. Mencegah Risiko Kanser
Selenium adalah satu mineral yang tinggi ciri antioksidan dan anti kanser. Kajian juga mencadangkan biji labu ni efektif dalam membantu pembesaran kalenjar prostat

#4. Memperbaiki Masalah Penafasan
Sebagai salah satu bahan makanan yang mengandug zat antioksidan dalam jumlah tinggi, labu serta merta mampu meredakan masalah yang terjadi dibagian pernapasan salah satunya adalah asma dan membantu anda untuk memiliki pola pernafasan yang normal.

Jadi sesiapa yang mudah demam atau sedang mengalami serangan virus boleh la ambil NUTRIFERON yang berasaskan biji labu untuk rawatan segera

khasiat biji labu

Disclaimer: saya tidak menjual agama untuk menjual product. ianya adalah sumber rujukan semata.

Hubungi Suria segera untuk dapatkan NUTRIFERON IMMUNE BOOSTER ..

PAKAR SHAKLEE ANDA SEPENUH MASA

NURSURIA

Pengedar Shaklee Banting

Call | SMS |WhatsApp

019 – 351 0266

Email:

Nursuria@yourliveamazing.com

Khasiat Biji Labu Sangat Baik Bantu Elak Mudah Diserang Penyakit

One thought on “Khasiat Biji Labu Sangat Baik Bantu Elak Mudah Diserang Penyakit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *