Sediakan mealshake untuk sahur dan buka puasa anak-anak. Cara Berpuasa Untuk Kanak-Kanak yang selamat dan pastinya mereka kekal bertenaga. Menu bersahur Kanak-kanak yang sesuai.

Mealshakes sangat bagus untuk anak-anak yang baru belajar puasa. Menu hari ketiga anak saya yang berumur 8 tahun bersahur untuk tahun 2018.  Lebih teruja bila anak-anak saya boleh mengerjakan ibadah sunnah taraweeh. Sememangnya berkesan.

makanan sahur lebih lama

Gabungan Performance Drinks, Mealshake dan ESP menu kanak-kanak berpuasa penuh dan aktif

Ada satu ketika saya melihat seorang kanak-kanak baru di ajar berpuasa, menjelang waktu berbuka kanak-kanak tu dah tak larat sangat nak berpuasa. Tapi dipaksa tahan atas alasan sayang dah hujung waktu nak berbuka.

Kanak-kanak itu dah naik pening akhirnya muntah sebelum azan maghreeb, saya rasa as parents kejam juga. Kita kan baru mendidik, takkan nak suruh sempurna. Sudahla ramai dari kita biasakan menu bersahur nasi semata yang dah biasa kita sendiri amalkan.

Menu bersahur Kanak-Kanak. Kenapa Perlu Bersahur dan Berbuka Puasa Dengan Mealshake??

  • Tubuh kita terdiri dari 40 trilion sel, dan sel-sel ni memerlukan 114 jenis nutrien untuk ia terus berfungsi dan hidup.
  • Nutrien-nutrien ni hanya boleh didapati daripada makanan kita.
  • Kalau kita tak cukup nutrien-nutrien ini, tubuh kita terpaksa bertindak dgn radikal sekali utk proses survival, iaitu memakan diri (cannibalize) utk mendapatkan apa yg diperlukan.
  • Maksudnya, ia akan mula mencari nutrien dalam ‘bank nutrien’ kita iaitu tulang dan organ.
  • Bila bank kita dah mula kena songlap tanpa kita sedari, perlahan-lahan kesihatan dan penampilan kita mula merosot.
  • Kulit adalah organ terbesar kita, dan kesan dari keadaan ini, kulit kita mulai menunjukkan ciri penuaan yg ketara.
  • Setiap pagi lebih kurang 100 bilion sel kita ‘menjerit kelaparan’ oleh itu sarapan atau sahur yang tinggi nutrisi sangat penting utk bekalan makanan sel-sel kita ni.

Pastikan sahur dgn hidangan yg cukup dan tinggi nutrien OK!
Menu bersahur Kanak-kanakNasi memang kenyang tapi mengikut kajian akan jadi cepat lapar dan tenaga berkurangan.

Mengikut pakar pemakanan, bersahur dengan bijirin lebih tahan lapar, jika dicampur mealshake lebih baik sebab cukup miltivitamin dan nutrisi akan beri tenaga berpanjangan.

Minggu depan minggu peperiksaan pertengahan tahun bermula, kesian dekat anak-anak yang berpuasa tanpa cukup nutrisi tapi nak perah otak jawab soalan. Mahu naik pening mereka

Cara Berpuasa Untuk Kanak-Kanak Yang Selamat

Dan lagi mealshake sangat selamat telah duiji secara klinikal dan dirumus khas untuk kanak-kanak. Bukan sebarang supplemen. Insya Allah

Baca juga : Testimoni Cara Tingkatkan Imun Badan Kanak-Kanak

Hubungi saya segera, kerana saya pengedar sah Shaklee yang aktif. Untuk COD Shaklee Cyberjaya dan sekitarnya adalah PERCUMA!!

www.wasap.my/60193510266
www.wasap.my/60193510266
www.wasap.my/60193510266

Menu Bersahur Kanak-Kanak Yang Sihat Selamat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *