Selepas cemerlang rangkul 4 pingat emas pada Temasya Sukan Sea KL 2017, Syukur ke hadrat Ilahi Najib Turano atlet Paralimpik berbasikal negara layak meyertai Asian Cycling Championship 2018 yang di adakan di Velodrome Nasional Negara Nilai. Jom kita tahu apa nutrisi atlet sukan berkesan yang Najib Turano amalkan.

Kejohanan berlangsung selama 5 hari ini ada 3 kategori untuk Najib Turano. Untuk kejohanan kali ini Najib berjaya merangkul 1 pingat emas, 1 pingat perak dan 1 pingat gangsa.. wowww kan.

supplemen sukan shaklee
weehuuu.. tahniah little brother Alhamdulillah Silver Medal, Asian Cycling Championship 2018, category Mens Individual Pursuit C4

 

Lepas ni InsyaAllah doakan berjaya ke Rio De Jeneiro for World Cycling Championship March 2018.

Supplemen Shaklee For Fast Recovery

Supplemen untuk fast recovery dia, Nutriferon dan Performance Drink. Mengikut cerita dia pagi sebelum ujian kelayakan dia mengalami pendarahan hidung yang agak teruk. Dia berkata :

30 minutes before starting, sudden i had a bad nose bleeding. But Alhamdulillah i can overcome the situation and go hard for medal. Silver medal for individual pursuit today. Will try hard for gold medal on my next event kilos and mix team sprint. Anyway, thanks for all your doa guys! #asiancyclingchampionship2018💯🔛🚴‍♂️💨

Keadaan cuaca yang mula panas terik menyebabkan badan mudah terhidrat dan demam. Perkara ini memang kalau boleh untuk satu-satu perlumbaan perlu dielakkan oleh seseorang atlet.

Badan perlu sangat kekal hidrat dan sihat pada tahap optimum supaya cemerlang hadapi perlumbaan.

nutrisi atlet sukan berkesan

Supplemen Lengkap Nutrisi Atlet Sukan Najib Turano

Selain mengikut latihan kesukanan dan program kesihatan dari pihak ISN, Najib Turano juga mendapatkan khidmat nasihat saya untuk supplemen Shaklee yang perlu untuk dia dapat kekalkan dan tambah kecergasan.

Atas nasihat saya mengikut keperluan dia, Najib Turano ambil  Vivix, Omega, dan Vitalea secara konsisten. JIKA BERLAKU KECEDERAAN tambahan Collagen Powder diperlukan.

#1. PERFORMANCE DRINKS Nutrisi Atlet Sukan Berkesan

Penyahhidratan merupakan penyebab biasa bagi kelesuan dan tahap pencapaian yang kurang memberangsangkan bagi para atlet. Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air. Tambahan pula, Performance mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain.

Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari dengan campuran unik karbohidrat kami dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.

Terbukti secara klinikal

Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat:

  • Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan
    hidrasi
  • Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk
    kalsium dan magnesium (bukan untuk jenama unggul)
  • Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan
    keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.

#2. VIVIX

#3. NUTRIFERON

#4. OMEGA GUARD

#5. VITALEA

Kata – Kata Semangat Dari Rakan Tentang Supplemen Shaklee Dan Atlet

Bangga dengan atlet Shaklee. Bukan tajaan. Ini keperluan beliau sebagai ahli sukan.

Beat the track.. fight forwards.

Semoga Najib Turano dapat ke Tokyo 2020 sebagai atlet Pure Performance.

Kenapa Supplemen Sukan Shaklee?

Terbukti Shaklee ni natural source. Sebab setiap kali athlete menang pingat mereka akan jalani ujian dadah. DOPING

Kalau ambil sebarang ubat atau supplemen terlarang memang akan sah-sah kantoi.. sebab ujian tersebut sangat tinggi prosedur nya. Jika ujian dadah positif, pingat akan ditarik serta merta..

Tidak berbaloi seorang atlet setelah penat penat training macam nak haru pastu sbb kan salah ubat atau supplemen kena tarik medal.. memang tak la.

Sbb itu mereka sgt berhati-hati dan Shaklee tidak akan menipu pengguna tentang ujian keberkesanan nya atau mahu exploits kerjaya athlete.. di Shaklee its not about money.. its about best nutrition effective with harmony.. jadi memang Shaklee sangat selamat.

Dapatkan yang Terbaik, Serlahkah yang Terbaik

Nutrisi untuk para atlet sukan Shaklee memberikan apa yang tubuh anda perlukan; sebelum, semasa dan selepas latihan, dengan formula yang terbukti secara klinikal dapat membantu anda bertahan lebih baik, berlatih lebih lama dan kembali bertenaga dengan lebih cepat.

Jaminan Ketulenan Shaklee Nutrisi Atlet Sukan Berkesan

Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

Berikan yang terbaik untuk tubuh anda. Daripada anda mengambil sebarang ubat terlarang atau pun dadah, adalah lebih baik jika anda melaburkan sedikit wang membeli suplemen Shaklee yang nyata semulajadi dan berkesan. Apa tunggu lagi?

SEGERA DAPATKAN VITAMIN UNTUK KECERGASAN SEPERTI ATLET PARALIMPIK MALAYSIA. nutrisi atlet sukan berkesan

Baca juga : Najib Turano Atlet Paralimpik Raih 4 Pingat Emas Minum Vivix..?

Nutrisi Atlet Sukan Berkesan : Supplemen Sukan Shaklee Pilihan Najib Turano

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *