Viral kes sepasang suami isteri perlu balik segera ke Malaysia dari Sarajevo dengan beli tiket baru RM28ribu ketika backpacking. Dalam kejadian tersebut si isteri terjatuh dan patah kedua belah kaki ketika angkat bag. Langsung tak boleh jalan dan ada diabetes lagi. Terpanggil saya untuk kongsikan cara atasi Osteoporosis supaya ramai wanita sedar pentingnya kalsium.

Bunyi nya macam mustahil sbb masih muda tapi itulah dia kerapuhan tulang yang memang ramai para wanita tak sedar.

SILENT KILLER WANITA

The National Osteoporosis Foundation menyifatkan osteoporosis sebagai ‘penyakit senyap’ kerana kehilangan jisim tulang berlaku tanpa simptom. Seseorang tidak akan menyedari dia sedang menghadapi osteoporosis sehinggalah kesan2 osteoporosis mulai nyata.

Golongan wanita adalah berisiko untuk menghidap osteoporosis yang mana pada usia 30-an mula menghadapi ketidakseimbangan aktiviti sel yang mengguna pakai dan menggantikan kalsium tulang.

Dalam sebiji ostematrix shaklee segala keperluan nutrien dan vitamin sudah mencakupi di dalamnya. Dan tidak berbahaya kepada buah pinggang and mudah larut Disarankan ambil dari sekarang untuk tampung keperluan kalsium setiap hari.. lebih lagi utk ibu yang telah hamil..

Kenapa Perlu Cukup Kalsium

Penting untuk setiap hari consume kalsium untuk pastikan tulang tidak poros atau rapuh. Lagi lagi ibu yang dah melahirkan anak satu dua tiga atau empat orang…

Makin meningkat umur kita, makin banyak dan tinggi keperluan kalsium untuk tubuh kita. .

Setiap dari kalangan kita digalakkan mengambil lebih kurang 1000mg kalsium sehari. .

Tetapi janganlah diambil sekali gus. Kerana kalsium akan dapat diserap dengan baik dalam kuantiti yang sedikit-sedikit.

Ai sendiri yang dah consume supplements masih di zone kuning after bone check.. tak cukup rupanya.

Jaga tulang anda. pastikan bank tulang cukup kalsium dan cukup kuat. lepas baca kisah ni ai pun jadi berhati hati dan tak berani tak nak ambil Ostematrix sebab nak harapkan minum susu mmg kurangla..

Dah la suka berjalan suka aktif suka angkat barang. kita mak2 dah la juga nak jaga keluarga jaga diri sendiri.. jadi berbijaklah belanja.. dari agihan wang utk beli makanan semata atau pakaian atau apa apa.. tolak sket untuk beli supplements terutama kalsium.. tak rugi malah lebih untungzz

Bagaimana Untuk Tahu Tulang Kita Kuat

Tulang ialah bank kalsium, tapi dalam usia 30-an dah tak terima simpanan baru, tapi kalau ada sel lain tak cukup kalsium dia akan derma – ramai dah risau-risau cukupkah kalsium dalam bank tulang dia? Adakah tulang dia dah cukup kuat?

Senang saja kalau nak tahu.

Pegi saja ke mana-mana makmal. Saya rasa makmal swasta la, kalau institusi kerajaan mungkin di hospital besar ada.

Cakap nak buat ujian ketumpatan tulang. Dari situ dapat tahulah tulang awak tu tumpat atau tak.

Tapi, masih perlu dapatkan kalsium yang cukup untuk kegunaan sel lain daripada makanan. Jangan bagi dia minta derma daripada bank tulang. Kalau berhutang, dia boleh bayar lagi. Ini namanya derma atau hadiah, memang tak bayar balik dah.

Perbezaan Kalsium Shaklee

Dalam Kalsium Shaklee, Kenapa ada mengandungi Vitamin D? .

Untuk mengelakkan tulang menjadi rapuh dan juga Vitamin D akan bantu penyerapan kalsium dan fosforus.

bezanya kalsium dari shaklee ialah ianya mudah serap dan gabungan magnesium buatkan lengkap..

Dalam sebiji ostematrix shaklee segala keperluan nutrien dan vitamin sudah mencakupi di dalamnya. Dan tidak berbahaya kepada buah pinggang and mudah larut

Disarankan ambil dari sekarang untuk tampung keperluan kalsium setiap hari.. lebih lagi utk ibu yang telah hamil.. jadi ini lah cara atasi Osteoporosis

Cara Atasi Osteoporosis

Cara Atasi Osteoporosis

InsyaAllah ada ikhtiar untuk tiap-tiap sesuatu.. nak tulang kuat, tidur lena, bangun pagi melawaskan.. ??

Jadi hubungi saya segera untuk sebarang nasihat terbaik tentang product. InsyaAllah saya benar-benar ingin membantu.

UNTUK ORDER boleh hubungi saya:

PAKAR SHAKLEE ANDA SEPENUH MASA

NURSURIA

Pengedar Shaklee Selangor

Call | SMS |WhatsApp

019 – 351 0266

Email:

Nursuria@yourliveamazing.com

atau jika punya kad kredit boleh beli terus online

(klik gambar dibawah)
beli shaklee online

Cash On Delivery : Banting, Shah Alam, Putrajaya, Selangor 

Penghantaran Melalui Courier : Ke Seluruh Malaysia, termasuk Sabah Sarawak

Penghantaran Melalui e-Parcel : Ke Seluruh Dunia

kelebihan jadi ahli shaklee

Osteoporosis Pembunuh Senyap Wanita?

One thought on “Osteoporosis Pembunuh Senyap Wanita?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *