Insan yang bernama wanita tentu menginginkan payudara yang cantik dan sihat. Rawatan awal amat perlu untuk memelihara kesihatan payudara kita, oleh itu penjagaan kesihatan dan kawalan pemakanan adalah amat penting untuk memastikan keadaan ini. Kanser adalah penyakit yang sering menyerang payudara seorang wanita. Oleh itu wanita harus berwaspada dengan penyakit merbahaya ini dan Pemeriksaan Payudara Cegah dan Rawat Kanser Di Peringkat Awal..

Pemeriksaan payudara adalah perlu bagi seorang wanita, ianya terbahagi kepada dua cara iaitu melihat atau memerhati dan satu lagi cara ialah meraba payudara.

Memerhati Payudara Sendiri

Untuk pemeriksaan yang jelas kita perlukan cermin yang besar, berdiri di hadapan cermin dengan lengan ke bawah. Selepas itu perhatikan yang berikut:

 • Perbezaan di kedua payudara
 • Perubahan dari puting susu (sama ada terdapat cairan dari puting susu tersebut)
 • Perbezaan dengan pemeriksaan yang terdahulu.
 • Angkat ke dua belah tangan ke atas dan perhatikan cermin
 • Perubahan pada payudara, perubahan pada puting susu

Meraba Payudara

Dilakukan sambil berbaring, periksa satu payudara dulu kemudian yang satu lagi. Jika dimulai dengan payudara yang kanan di bawah bahu kanan letakkan bantal kecil. Tangan kanan berada di bawah kepala, tangan kiri pula membuat pemeriksaan.

Di dalam pemeriksaan ini adalah amat perlu untuk meraba dengan cara sistematik dengan urutan-urutan tertentu di seluruh payudara.

Untuk pemeriksaan payudara dengan cara meraba, perlu dilakukan dengan jari-jari yang lurus dan tidak renggang. Mulai dengan bahagian atas payudra yang dekat dengan tulang dada, dengan gerakkan berputar ke puting, kemudian ke bawah sedikit dengan gerakkan menjurus ke puting susu, sesudah itu ke bawah lagi di bawah payudara pastikan perkara-perkara yang berikut:

 • Benjolan-benjolan atau bahagian-bahagian yang terasa keras
 • Seperti ada talian kepada puting susu
 • Kelainan jika dibandingkan dengan pemeriksaan terakhir.

Jika kita menyapu bedak pada payudara atau ketika menggosok dengan sabun ketika mandi ia juga boleh membantu mengesan kelainan atau benjolan dengan segera.

Oleh itu kita harus membuat pemeriksaan memografi jika benjolan dikesan. Memografi ini ialah ujian pengesahan sama ada benjolan tersebut adalah kanser ataupun tidak. Pemeriksaan ini hanya memakan masa beberapa minit dan ianya sikit pun tidak menyakitkan.

Cara Cegah Kanser Payudara Dari Awal

Dengan pengambilan VIVIX anti kanser YANG BOLEH MENCEGAH SEL KANSER, sejenis minuman botani yang terdiri daripada :

 • Anggur Muscadine
 • Purple Carrot
 • Elderberry
 • Polygonum Cuspidatum

4 Mekanisma Utama VIVIX Melindungi dan Rawat Kanser Di Peringkat Awal.

#1. Kerosakan DNA – Vivix memelihara dan memulihara kerosakan DNA
#2. Pengawal Genetik (Fitrah) – Vivix memberi impak positif tehadap pengawal genetik dengan memperlahankan penuaan pada peringkat selular
#3. Peningkatan Tenaga Selular – Mitochondria dalam sel tubuh kita menghasilkan tenaga (spark plug) – Ramuan Vivix merangsang biogenesis mitochondria
#4. Penimbunan Protein AGE (Advanced glycation end products) – Vivix 10 kali lebih berkuasa berbanding resveratrol sahaja dalam memperlahankan pembentukan Protein AGE.

rawatan cancer

Oleh itu rawatan awal adalah amat penting untuk memastikan kita terhindar dari penyakit kanser payudara yang mungkin mencacatkan kita atau mungkin menemui maut… life healthy untuk orang-orang tersayang. insyaAllah

Bagaimana nak dapatkan VIVIX? Jom hubungi saya..

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi :

SID SURIA . PAKAR SHAKLEE ANDA SEPENUH MASA

♥ sms/whatsApp:  019 351 0266 

#alhamdulillah 

#feedthecells

Jika anda mempunyai kad debit/kredit boleh terus order dari Sistem E-SELL Shaklee dengan klik di bawah:

beli shaklee online

kelebihan jadi ahli shaklee

 

 

 

Pemeriksaan Payudara Cegah Kanser Di Peringkat Awal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *