Jeragat seringkali merungsingkan wanita. Dah guna bermacam-maca product yang di jual di pasaran tapi kecewa dan hampa? Makin disapu dengan berbagai krim muka tapi tak berkesan? Jom fahami apa itu jeragat dan punca ia berlaku dan saya juga kongsikan petua hilangkan jeragat berteknologi tinggi tanpa penggunaan laser yang berkesan.

Apa Itu Jeragat

Jeragat di muka atau Melasma adalah gejala abnormal tompokan atau bintik-bintik berwarna coklat keperangan, kekuningan atau biru-kelabu yang terdapat pada permukaan kulit. Jeragat biasanya berlaku pada bahagian antara kawasan hidung dan dagu, pipi dan hidung dan antara rahang bawah hingga dagu akibat pengeluaran melanin yang tinggi.

Bagaimana Melanin Meningkatkan Jeragat Di Muka

Menurut Dr. Mariani Abd Hamid, jeragat terhasil daripada kesan pigmentasi kulit oleh melanin. Melanin dihasilkan pada basal layer epidermis oleh sel specific diberi nama melanocytes.

Fungsi melanin ni sebenarnya adalah untuk melindungi kulit kita daripada radiasi matahari. Semakin gelap kulit kita, semakin kurang kulit kita untuk menyerap kesan radiasi merbahaya UV.

Pendek kata melanin ini sebenarnya dihasilkan untuk melindungi kita. Bagus kan?  Disebabkan cuaca Malaysia terlalu panas dan faktor pemakanan melanin akan meningkat. Jika melanin terlalu banyak ianya menyebabkan tompokan hitam menjadi sekata pada kulit wajah.

Jeragat ini makin lama makin membesar dan merebak sebab kita asyik terdedah dengan matahari dan diet yang tidak sihat. Kulit juga terdedah kepada udara yang tercemar. Dan ini memburukkan lagi keadaan kulit anda.

Punca Melanin Meningkat

Faktor Luaran Sinaran UV

Melanocytes dirangsang oleh radiasi UV untuk menghasilkan melanin. Untuk sel melanocytes kita kena kurangkan rangsangan dengan tidak terdedah kepada cahaya matahari dan pakai uv protector

Faktor Dalaman Enzyme Tyrosine

Dalam kulit kita ada enzyme tyrosinase . Enzyme Tyrosine didapati dalam produk tenusu, daging, ikan, telur, kacang, kacang, gandum  yang ada dalam diet pemakanan kita seharian. Enzyme Tyrosine  ni yang bertanggungjawab hasilkan melanin juga dari dalaman.

Kalau enzyme ni banyak, melanin pun dihasilkan secara berlebihan. So akan berlaku lah TOMPOK JERAGAT. Nak elak kan jeragat, kita mesti kurangkan enzyme Tyrosine ni.

Jadi Bagaimana Petua Hilangkan Jeragat?

Dengan ambil NUTRIEN dari makanan atau suplemen yang boleh menghalang dan mengawal enzyme Tyrosinase ni

Salah satunya adalah POLYPHENOLS.
Polifenols juga terbukti sebagai “perencat” enzyme tyrosinase.

petua hilangkan jeragat

Kenapa Produk-Produk Yang Anda Pakai Sebelum Ini Tidak Berhasil?

Kerana ia bertindak secara luaran sahaja. Melanin yang mula timbul di permukaan kulit itu sahaja yang di buang dan dihakis.

Sedangkan setelah pembacaan di atas, anda tahu yang melanin dan jeragat ini, terhasil di dalam sel kulit lagi oleh melanocytes dan enzyme Tyrosine.

Testimoni Pengguna Vivix

 

Jadi apa tunggu lagi. Segera dapatkan Vivix sebelum jeragat anda menjadi teruk dan susah untuk dihilangkan. Jangan jadikan ianya mimpi ngeri seumur hidup anda.

Baca juga : Cara Atasi Jeragat. Benarkah Wanita Berjeragat Nampak Seksi?

tak tahu di mana nak beli VIVIX??

Hubungi saya segera.. untuk petua hilangkan jeragat!!

PAKAR SHAKLEE ANDA SEPENUH MASA

NURSURIA

Pengedar Shaklee Selangor

Call | SMS |WhatsApp

019 – 351 0266

Email:

Nursuria@yourliveamazing.com

Boleh beli online (klik gambar di bawah)

beli shaklee online kelebihan jadi ahli shaklee

 

 

Petua Hilangkan Jeragat Dengan Cepat Dan Betul. Cubalah!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *