17 Sept 2017 Nilai – Tahniah Atlet Para Cycling Malaysia melakarkan keputusan membanggakan rakyat Malaysia pada hari pembukaan Sukan ASEAN Para kali ke 9 Kuala Lumpur dalam acara Berbasikal Kategori C4 Lelaki. Beliau memenangi acara 1KM ujian masa lelaki (c4) berbasikal dengan catatan masa terpantas 1minit 12.771 saat mengatasi Malaysia, Indonesia dan Brunei.

Sebelum ni, beliau sebenarnya menyertai kayuhan rekreasi. Malangnya pada tahun 2007, beliau telah terlibat di dalam satu kemalangan teruk yang mengakibatkan beliau mengalami kecederaan saraf dan kaki terkehel sehingga menyebabkan kakinya tidak dapat diangkat. Selepas kemalangan tu selama dua tahun emosi dan semangat beliau hilang, sebelum beliau bangkit semula untuk menyertai MSN.

Rahsia Najib Turano Raih Pingat Emas Di Sukan Para SEA 2017

Bukan Mudah Nak Jadi Atlet

Baru saya tahu nak menang gold medal ni bukan senang. Kalau badan tak kuat, cepat flu dan sakit-sakit sendi (injured muscle) lambat pulih, maka susah nak perform.

Sebagai kakak untuk adik yang mewakili Malaysia untuk Asean Para Games mesti la kita risau bila dia tak sihat. Selepas saya join Shaklee sejak 2013, saya suggest dia untuk consume Nutriferon.

Bila World Champion kat Italy, US, Switzerland, India & New Zealand race boleh kumpul point utk Olympic. Badan tak mudah selsema and demam tahan sejuk

Kemudian semasa di Incheon, Seoul Asean Para Games  dia makan Vivix dan Nutriferon dan menang Bronze medal. Betapa kesihatan optimum sangat penting untuk atlit

Baru-baru ini selepas cedera untuk fast recovery dia ambil Vivix, Omega, Nutriferon dengan Collagen  Powder.

Pakar fisio dia pun cakap cedera tu cepat ok dan ditambah dengan pemakanan yang baik dan latihan bersungguh-sungguh.

Yang menariknya, atlet Malaysia memang dapat percuma supplement, cuma kurang berkesan dan kurang dihargai. Jadi dia ambil inisiatif sendiri buat pelaburan untuk kesihatan dengan Shaklee.

Kebanyakan atlet takut nak ambil supplement selain yang diberi sebab risau tak lepas ujian doping.

Kalau tak lepas ujian, kalau atlet tu dapat gold medal, ianya akan ditarik.

Kan kita pernah dengar ada atlet Malaysia tak lepas doping test padahal dia bukan ambil dadah, tapi supplement je.

Tapi Alhamdulillah Shaklee memang free dari doping.

Sangat best jika makan supplement yang atlet makan. Wah! tu lah Rahsia Najib Turano Raih Pingat Emas Di Sukan ASEAN Para 2017

najib turano
Najib Turano

najib turano

Apa Rahsia Najib Turano Raih Pingat Emas Di Sukan Para SEA 2017

Rahsia nya ialah cekal dan tidak mudah putus asa, jalani semua latihan dalam program. Selain itu konsisten amalkan vitamin Shaklee. baru kekal lebih cergas dan aktif. Antara supplemen yand diambil dia secara konsisten ialah :

    • Omega Guard
    • Collagen Powder
    • Vivix
    • Nutriferon

VIVIX

  • Sumber yang kaya dengan antioksidan untuk memberi perlindungan kepada sel.
  • Cepat baik kecederaan samada luka ataupun kecederaan otot
  • Memberi tenaga kepada badan kerana vivix mengaktifkan mitokondria dalam sel. Mitokondria adalah pusat tenaga sel. ia aktif, sel aktif, badan kita akan bertenaga
  • Menguatkan sistem imun kerana resveratrol dalam vivix memberikan perlindungan kepada sel, elak sel rosak dan menambah jangka hayat sel.
  • Elakkan penuaan sel akibat tindakan radikal bebas

COLLAGEN POWDER
Ia menggalakkan tindak balas yang BERKESAN terhadap keradangan yang disebabkan oleh latihan ketahanan

  • membantu mengurangkan kecederaan pada ligamen dan tendon.
  • membantu mengekalkan keseimbangan nitrogen.
  • mengurangkan lemak badan.

NUTRIFERON
Nutriferon adalah penggalak imun. Ia aktifkan interferon dalam badan kita. Jadi sistem imun lebih kuat untuk lawan penyakit.
Bantu elak dari mudah jatuh sakit seperti demam dan selsema yang boleh mengganggu performance atlit

najib turano

 

yeah itu lah rahsianya.. Jadi jika anda adalah atlit sukan, tak kira lah atlit apa pun, boleh amalkan supplement Shaklee untuk meningkatkan prestasi sukan. Kalau atlit sukan olimpik amalkannya dan terbukti berkesan, tentu lah anda juga seharusnya amalkan supplement Shaklee untuk meningkaykan prestasi sukan.

jom segera bantu badan anda kekal sihat seperti atlet Malaysia.

PAKAR SHAKLEE ANDA SEPENUH MASA

NURSURIA

Pengedar Shaklee Selangor

Call | SMS |WhatsApp

019 – 351 0266

Email:

nursuria@yourliveamazing.com

Rahsia Najib Turano Raih Pingat Emas Di Sukan ASEAN Para KL 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *