Sekiranya anda menjaga kesihatan paru paru anda, ianya boleh bertahan seumur hidup. Jom ikuti 7 Tips cara atasi paru paru berair dan rawatan paru-paru berair dan tips pencegahan terbaik.

“Paru-paru sangat bertahan lama sihat jika ia tidak diserang dari luar,” kata Norman H. Edelman, MD, ketua pegawai perubatan American Lung Association (ALA).

Bagaimana Cara Rawatan Paru-Paru Berair Dengan Berkesan

Berikut adalah 7 perkara yang boleh anda lakukan untuk memastikan paru-paru anda sihat

1. Tidak Merokok Untuk rawatan paru-paru berair

Dr. Edelman berkata; semakin anda merokok, semakin besar risiko kanser paru-paru dan COPD (chronic obstructive pulmonary disease ) yang termasuk emphysema dan bronkitis kronik.

Asap rokok juga berbahaya, dan terdapat bukti yang menunjukkan bahawa walaupun asap rokok atau walaupun hanya dalam persekitaran di mana orang merokok tetap mengundang bahaya.

Ia tidak mencukupi hanya rokok tetapi Paip atau cerut boleh merosakkan paru-paru juga.

2. Berjuang Untuk Dapatkan Udara Bersih

Sememangnya udara kita lebih bersih pada masa lalu, tetapi keadaan cuaca dan kualiti udara sekarang telah tercemar.

“Pencemaran udara bukan sahaja boleh membuat penyakit seperti COPD dan asma lebih buruk, tetapi ia juga boleh mengancam nyawa seseorang,” kata Dr Edelman.

3. Bersenam Lebih Banyak

Lebih baik untuk kecergasan jantung anda, lebih mudah untuk paru-paru anda untuk memastikan jantung dan otot anda dibekalkan dengan oksigen. Senaman yang kerap sangat penting jika anda mempunyai penyakit paru-paru kronik; paru-paru anda memerlukan semua bantuan yang perlu mereka dapat.

Jika udara sejuk mencetuskan gejala asma anda, gunakan selendang atau topeng muka untuk menghangatkan udara sebelum udara sejuk menyerang paru-paru anda.

4. Berhati-Hati Dengan Pencemaran Udara Luar

Di sesetengah kawasan, terutama pada musim panas, ozon dan bahan pencemar lain boleh memberi kesan dan menghabiskan masa di luar adalah sesuatu cadangan yang tidak sihat.

Orang punya penyakit paru-paru amat sensitif terhadap pencemaran udara.

5. Makan Dengan Betul

Terdapat bukti bahawa makanan kaya antioksidan adalah baik untuk rawatan paru-paru berair anda.

Satu kajian tahun 2010 mendapati bahawa orang yang menggunakan sayur-sayuran yang paling krusif (brokoli, kembang kol, kubis, bok choy, kale, dan banyak lagi) mempunyai hampir separuh risiko kanser paru-paru berbanding dengan yang paling sedikit makan.

“Semua sayur-sayuran hijau yang berdaun hijau yang mempunyai banyak antioksidan seolah-olah mempunyai kesan perlindungan,” kata Dr. Edelman.

6. Setia Pada Produk Yang Selamat

Banyak aktiviti di rumah iaitu pembersihan, hobi, pembaikan rumah, boleh mendedahkan paru-paru anda kepada zarah-zarah atau gas berbahaya.

Lindungi diri anda dengan tidak memilih produk yang tinggi toksin. Lebih selamat, bekerja di kawasan pengudaraan yang baik, dan gunakan topeng penghalang debu.

Baca Juga : Punca Penyakit Paru Paru Dan Rawatan Paru-Paru Berair

7. Amalkan Supplements Vivix Untuk Cara Atasi Paru-Paru berair dan rawatan paru-paru berair atau tips sihat sebelum sakit.

Didalam kajian makmal, ramuan Vivix ® telah menunjukkan impak kepada mekanisma penting anti-penuaan pada tahap sellular (sel). Oleh kerana gabungan Resveratrol dan Polifenol mempunyai antioksidan yang tinggi ini memberi kesan baik dan segera kepada masalah paru paru berair.

Di sini ingin saya beritahu, Vivix bukan sejenis ubat untuk merawat paru paru. Vivix adalah minuman botani atau suplemen (makanan tambahan) yang boleh kita ambil untuk menyokong kesihatan kerana ia mempunyai khasiat seperti berikut:

  • Vivix® Botanical Beverage Mix melambangkan penemuan revolusioner dalam bidang khasiat pemakanan polifenol.
  • Polifenol ialah kumpulan fitokimia berasaskan tumbuh-tumbuhan dengan kebaikan tinggi antioksidan dan berkesan melambatkan penuaaan sel dan membaik pulih sel.
  • Serba asli. Mempunyai patent. Kandungan utama telah diuji secara klinikal dan Eksklusif untuk Shaklee sahaja.

Testimoni Pesakit Berjaya Menemui Cara Atasi Paru Paru Berair Atau Pencegahan Paru-Paru Berair.

# Kisah 1 : Tak jadi tebuk

Paru paru beliau sepatutnya ditebuk untuk keluarkan air. Namun, isteri bertegas untuk ikhtiar dengan Vivix. Akhirnya berjaya sembuh tanpa perlu ditebuk.

# Kisah 2 : Dah pernah tebuk tapi masih mempunyai masalah sama

Seorang guru yang mengalami paru paru berair. Tak larat untuk naik tangga rumah di tingkat 4. Selepas sebulan mengamalkan Vivix, bukan saja tak perlu berhenti ketika naik tangga, malah sudah menyambung aktiviti berjogging yang sudah lama ditinggalkan.

#Kisah 3 : Minta tempoh dari doktor untuk mencari alternatif sebelum ditebuk

Warga Emas berusia hampir 70 tahun. Paru paru juga perlu ditebuk untuk mengeluarkan air yang ada. Anak anak minta tempoh sebulan daripada doktor untuk berikhtiar dengan Vivix. Alhamdulillah, selepas mengambil Vivix, paru paru tidak perlu ditebuk dan beliau kembali sihat.

#Kisah 4 : Pernah ditebuk dan perlu ditebuk lagi. Ikhtiar Vivix, Alhamdulillah berkesan

Pesakit berusia 51 tahun. Disahkan paru paru berair oleh doktor. Beliau telah ditebuk untuk mengeluarkan air sekali. Namun selepas seminggu, air masih ada di dalam paru paru.

Anak anak mencari alternatif lain untuk membantu ayah yang masih ditahan di wad hospital kerana doktor ingin tebuk sekali lagi. Alhamdulillah.. Selepas mengambil Vivix, doktor sahkan air di dalam paru paru semakin berkurang dan paru paru tidak perlu ditebuk sekali lagi.

#Kisah 5 : Paru paru berair dan Masalah kesihatan lain semakin pulih bersyukur jumpa cara atasi paru paru berair

Pada awalnya Puan Zuhaini mengadu, suaminya baru lepas operation buang nanah pada hati. Kemudian selepas X-ray, doktor sahkan paru paru pula berair.

Terus mereka cepat cepat mencari alternatif lain untuk berikhtiar supaya tidak kena tebuk untuk kali ke 2. Alhamdulillah.. Puan Zuhaini berkongsi berita gembira bahawa suaminya sudah boleh melakukan aktiviti normal ketika sihat dahulu. Daripada terlantar, kini dah boleh menguruskan keluarga dan boleh memandu kereta sendiri. Alhamdulillah..

credit : ladywankaydiary

Sebelum mengambil sebarang supplemen minta lah pendapat daripada doktor yang merawat anda dan teruskanlah rawatan hospital seperti biasa. Ini bagi mencegah kemudaratan. Supplemen hanya lah sebagai ikhtiar untuk bertenaga dan memastikan sel badan sihat.

InsyaAllah ada ikhtiar untuk tiap-tiap sesuatu..

Jadi hubungi saya segera untuk sebarang nasihat terbaik tentang product. InsyaAllah saya benar-benar ingin membantu untuk rawatan paru-paru berair.

UNTUK ORDER boleh hubungi saya:

PAKAR SHAKLEE ANDA SEPENUH MASA

NURSURIA

Pengedar Shaklee Selangor

Call | SMS |WhatsApp

019 – 351 0266

Email:

Nursuria@yourliveamazing.com

atau jika punya kad kredit boleh beli terus online

(klik gambar dibawah)

beli shaklee online

rawatan paru-paru berair

7 Tips Bagaimana Untuk Pencegahan Awal Rawatan Paru-Paru Berair

3 thoughts on “7 Tips Bagaimana Untuk Pencegahan Awal Rawatan Paru-Paru Berair

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *