LANDMARK STUDY 1 (2007) ni ialah laporan hasil kajian tentang keberkesanan suplemen Shaklee yang dijalankan oleh badan umum (saintis luar) yang tiada kena mengena dengan syarikat Shaklee.

Melalui kajian tersebut, sebarang hasil dapatan kajian (rasmi) akan dikeluarkan dan diterbitkan kepada orang awam sekalipun ia akan memberi keputusan positif atau negatif terhadap keberkesanan suplemen keluaran daripada syarikat Shaklee.

Seramkan? Kita kata produk kita bagus, tapi tiba-tiba ada orang specialist volunteer nak buat kajian keberkesanan pulak atas produk kita tu.

Kalau hasilnya positif, kita senyum dan sujud syukur. Kalau hasilnya negatif? Mahunya tak berpeluh. Ok, macamana dengan hasil dapatan kajian terhadap suplemen Shaklee ini? Jom teruskan…

Kenapa Perlu Landmark Study?

Berani sungguh CEO Shaklee. Mempertaruhkan masa depan syarikat demi sesuatu yang bermakna. CEO Shaklee telah menghabiskan banyak duit untuk menjalankan research untuk membuktikan keberkesanan produk Shaklee.

Ia telah dijalankan terhadap pengguna Shaklee yang konsisten mengambil Shaklee sekurang kurangnya 20 tahun.

Dan jangan tak tahu, dalam waktu yang sama, LANDMARK STUDY ni dijalankan terhadap pengguna vitamin brand lain juga untuk memudahkan result dikeluarkan.

  • Kenapa Shaklee jalankan terhadap orang yang makan lebih 20 tahun?
  • Kenapa tak buat terhadap pengguna Shaklee yang kurang dari 5 tahun?

Keputusan dari kajian tersebut mendapati ( landmark study 1 ):

  1. Golongan yang TIDAK mengamalkan langsung supplements adalah berisiko sangat tinggi untuk mendapat penyakit sejajar dengan peningkatan umur.
  2. Manakala golongan yang mengambil supplements dari JENAMA lain masih juga berisiko tinggi untuk mendapat penyakit.
  3. Akhir sekali golongan yang AMALKAN supplements Shaklee memang punya risiko paling rendah untuk mendapat serangan penyakit ketika di usia tua

Kaitan Landmark Study dan Shaklee

CEO Mr. Roger Barnett mengambil alih syarikat Shaklee setelah anak lelaki beliau mengalami asma yang sangat teruk secara tiba-tiba. Anak dia sembuh dengan mengamalkan produk Shaklee.

Walaupun produk Shaklee dah berkesan ke atas anak sendiri, Mr. Roger Barnett tetap tidak berpuas hati.

Sebab itu la kenapa Landmark Study 1 ini dijalankan . Ia bertujuan untuk mendapatkan data yang lebih saintifik dan kukuh bagi membuktikan supplement Shaklee benar benar;

“SEMULAJADI , BERKESAN , SELAMAT”

Bagaimana Landmark Study Dijalankan?

Dr Gladys Block telah bertanggungjawab melakukan kajian tersebut. Beliau daripada Universiti of California, Berkeley dan seorang professor dalam bidang Epidemiology dan Nutrisi.

Beliau juga orang yang mencipta piramid makanan. Mendidik orang supaya makan secara betul dan sihat. Dalam pada yang sama Dr Gladys Block ni juga tidak tak puas hati dengan Shaklee ni.

Kerana waktu itu trend masyarakat di US iklan dan heboh juga la sana sini pengambilan vitamin lebih menjamin kesihatan yang baik kepada golongan dewasa. Memang vice versa dengan ideology dia la kan.. ish ish…

Tetapi, setelah (landmark study 1) dijalankan, keputusan berpihak kepada Shaklee. Memang betul pengambilan suplemen Shaklee berkesan membantu merendahkan risiko penyakit.

A great milestone untuk Shaklee selepas itu dan lebih banyak kajian mutu produk dijalankan.

Saya Pencinta Vitamin Shaklee

Wahhhh ini yang buat saya jadi jatuh cinta and sayang sangat dengan suplemen Shaklee. Yakin saya tidak tersalah pilih dan rasa berbaloi dengan wang yang dibelanjakan. Suplemen, Pelaburan Untuk Kesihatan.

sekarang dah tiada alasan atau hilang rasa percaya ke atas keberkesanan supplements Shaklee kan..?? lebih yakin lagi adalah. so tiada lah istilah kata Suria ni overclaim supplements dia best and berkesan sangat..

no condem. no haters. kita chillex je.. yang penting;

Cherish life. Keep calm. And Feed the cell with WORLD CLASS vitamins

Jom Cuba Vitamin Shaklee Hari ini

Nak vitamin yang berkesan?? Contact Suria segera ^_^

S E B A B . . .
Penyakit pun tak develop dalam masa satu hari.. Penyakit nak datang pun memerlukan masa. Bergantung kepada cara hidup kita dan faktor pemakanan kita seharian.

Jadi, hati hati memilih suplemen tau. Takut nanti suplemen yang korang makan tu sebenarnya punca kepada penyakit anda nanti!

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi :

PAKAR SHAKLEE ANDA SEPENUH MASA

NURSURIA

Pengedar Shaklee Petaling Jaya

Call | SMS |WhatsApp 

019 – 351 0266

Email:

Nursuria@yourliveamazing.com

FB: Pengedar Shaklee Petaling jaya 019-3510266.

Apa Itu Shaklee Landmark Study?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *