Seperti biasa saya follow up customer yang dah ambil supplemen untuk bertanya khabar, tanya macam mana perkembangan semasa. Ini adalah Testimoni PCOS Shaklee Berjaya Hamil tetapi dia alami PCOS yang berjaya hamil di luar rahim.

Testimoni PCOS Shaklee Berjaya Hamil

Bila dapat reply dari customer, gembira campur sayu hati
customer saya mengalami PCOS iaitu gangguan hormon badan yang menyukarkan dia untuk hamil. Jadi atas nasihat doktor dia cari saya untuk recover masalah PCOS dengan ambilan nutrisi sesuai sambil dapat pantauan hospital.

Berita gembiranya , dia berjaya hamil selepas dua bulan consume supplemen Shaklee dengan jadual yang betul. Untuk masalah PCOS selalunya success rate tu ambil masa, ye la kan baru nak betulkan satu-satu perkara. Dari gaya hidup, pemakanan dan supplemen. Tapi untuk kes ni berjaya TTC (try to conceive) awal. alhamdulillah

Berita sayunya, dia berjaya hamil tu diluar rahim. Jatuh pengsan tetiba dan selepas diperiksa perlu jalani operation. Satu lagi ujian kesabaran untuk customer saya.

Semua pun ikhtiar yang penting sabar dan jangan berhenti berusaha, pesan saya untuk TTC (try to conceive) asas utama dia badan kena sihat, cukup nutrisi less stress dan tukar gaya hidup kepada yang lebih baik dan sihat.

cara merawat PCOS dengan Shaklee

 

Testimoni PCOS Shaklee Berjaya Hamil

Sekarang dalam tempoh 6 bulan selepas operation, customer saya melalui proses berehat sambil teruskan makan supplemen mengikut aturan yang betul dan pada masa yang sama suami customer turut makan supplemen seperti Vitamin B Complex dan Zinc Plus secara konsisten.

Kedua-dua belah pihak kena mainkan peranan yang betul dalam usaha untuk TTC.

Antara Supplemen Yang Diambil Untuk Atasi Masalah Testimoni PCOS Shaklee Berjaya Hamil ialah 

Vivix –

Resveratrol & polyphenol yang terkandung dalam Vivix mampu meningkatkan tenaga sel, meningkatkan tahap sistem imum, meredakan keradangan dan mampu memperbaiki sel hingga ke tahap DNA.

GLA –

membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS, keseimbangan hormon dan memperbetulkan kitaran haid

Vitamin B Complex

Zinc Plus

dan sekarang saya tambahkan supplemen untuk bantu kuatkan rahim customer iaitu

ESP (Enenrgy Soy Protein)

atas pengalaman saya consult dan pantau customer, ramai customer yang berjaya TTC tanpa sengaja ialah mereka yang makan Shaklee atas sebab nak sihat sahaja, tapi rezeki dapat hamil..

jadi badan sihat badan cukup zat mainkan peranan penting ye.. insyAllah keep going bantu ramai lagi orang memerlukan supplemen dengan cara betul.

Penyakit PCOS ini dikatakan mampu menyerang wanita dengan menganggu kesuburan, hormon dan mengubah penampilan mereka

Punca PCOS juga boleh dikaitkan dengan penyakit yang diwarisi oleh ahli keluarga yang lain. Namun, gejala yang timbul akibat PCOS ini juga berpunca daripada ketidakseimbangan hormon dalam badan.

Penting juga untuk golongan wanita tahu tentang kesan penyakit PCOS ini dalam jangka masa panjang. Ada beberapa penyakit yang mungkin akan menyerang, iaitu:

1) Kerintangan Insulin atau Diabetes
2) Tekanan darah tinggi dan kanser
3) Kemurungan dan perubahan mood

Namun, anda masih boleh mengurangkan risiko jangka panjang jika mengamalkan gaya hidup yang sihat

Baca Juga : Cara Cegah Kencing Manis Dari Peringkat Awal

UNTUK SEBARANG PERTANYAAN LANJUT BERKENAAN SUPPLEMEN BOLEH TERUS WHATSAPP SAYA
019-3510266

 

Testimoni PCOS Shaklee Berjaya Hamil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *