Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua pembaca. Jom ikuti kisah benar pengguna Supplements Shaklee. InsyaAllah ada ikhtiar dalam setiap perkara.

MASALAH GASTRIK SEBAB ALERGIK UDANG KINI TIADA LAGI

Saya seorang ibu kepada 4 orang anak yg berumur daripada 10 hingga 4 tahun. Saya juga seorang guru yang berumur 42 tahun. Melalui testimoni ini jom ketahui penyelesaian masalah gastrik.

Dan ini adalah kisah testimoni saya yang konsisten amalkan ESP, Vitamin B Complex, Vitamin C dan juga Alfalfa.

Saya mula-mula kena gastric semasa saya mengandung anak sulung (2007). Dan, gastric saya hanya menyerang jika saya ada makan udang. Sebelum kahwin saya takde masalah pun jika makan udang. Malahan, udang adalah makanan favorite saya, terutamanya udang sungai. Mungkin perubahan hormon semasa mengandung menyebabkan badan saya tak boleh nak terima udang. So, pendek kan cerita, saya terpaksa berpantang makan udang.

Selepas melahirkan anak sulung, kira-kira umur anak sudah lebih 6 bulan, saya cuba lagi makan udang. Sekali lagi saya diserang gastric yang teruk. Yang mana jika saya telan Trisilox pun tak jalan.

Mengerekot la saya kat tilam sepanjang hari. Last-last saya telan 2 biji panadol dan 2 biji Trisilok, barulah lega sikit sakit perut tu. Tetapi, dalam masa 2 hingga ke 3 hari tu, memang saya langsung tak boleh silap makan.

Contohnya, saya kena makan bubur..tak boleh makan nasi biasa. Itupun dalam kuantiti yg sedikit. Tak boleh juga makan makanan yg pedas dan juga berminyak. Kalau over makan atau tersalah makan, maka gastrik akan kembali datang menyerang.

Oleh kerana sudah berasa serik dengan kesakitan gastric, maka saya lebih rela untuk berpantang daripada makan udang sampai bila-bila

penyelesaian masalah gastrik

Penyelesaian Masalah Gastrik

Semasa hamil anak ke 4 (2012), saya mula mengamalkan vitamin Shaklee. Antara yang saya amalkan masa tu adalah ESP, Vitamin C dan Bcomplex. Selepas bersalin hingga tamat berpantang, saya amalkan Alfalfa selain daripada vitamin – vitamin yang saya amalkan sebelum ini.

Apabila anak saya berumur 2 tahun, sekali lagi saya cuba untuk makan balik makanan kegemaran saya sejak dari zaman anak dara lagi. Dan, saya terkejut bila selepas makan tu perut saya okey je. Takde tanda2 diserang gastrik.

Selang seminggu kemudian, saya cuba lagi makan udang, pun masih sama, tiada lagi diserang gastrik. So, dari situlah saya sedar yang vitamin Shaklee yang saya amalkan itu telah menyebabkan gastric saya sembuh walaupun pada awalnya niat saya utk amalkan Shaklee adalah utk breastfeeding.

Jadi, sampai hari ini, setelah anak no. 4 saya berumur 4 tahun, saya masih amalkan Shaklee. Dan, kepelbagaian vitamin yang saya dah cuba pun makin bertambah. Hampir semua vitamin Shaklee sudah saya cuba.

Malahan, anak-amak dan suami pun saya suruh dorang amalkan vitamin Shaklee setiap hari. Dan, sehingga ke hari ini saya amat yakin dengan kualiti vitamin Shaklee. Terima kasih Shaklee.

Sumber : Supermom Shaklee Story

UNTUK ORDER boleh hubungi saya:

PAKAR SHAKLEE ANDA SEPENUH MASA

NURSURIA

Pengedar Shaklee Selangor

Call | SMS |WhatsApp

019 – 351 0266

Email:

Nursuria@yourliveamazing.com

atau jika punya kad kredit boleh beli terus online

(klik gambar dibawah)

beli shaklee online

 atau Cash On Delivery sekitar Selangor

**SETIAP BELIAN LAYAK MENDAPAT KONSULTASI PERCUMA BERPANJANGAN

 

Penyelesaian Masalah Gastrik Kronik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *