Saya mendapat banyak soalan, bolehkan Carotomax Shaklee digunakan sebagai Vitamin Cara Hilangkan Mata Rabun Dengan Berkesan? ada juga yang bertanya kanak-kanak seawal umur berapa boleh makan vitamin Carotomax.. jadi saya tertarik untuk mengupas soalan ini. Tetapi jangan terkejut ya kerana ada banyak testimoni pelanggan saya yang berjaya atasi masalah mata akan saya lampirkan disini.

Ini antara Masalah Mata yang sering berlaku dikalangan kita

  • Rabun Jauh
  • Rabun Dekat
  • Mata Silau
  • Mata Kering
  • Mata Allergy

Vitamin Cara Hilangkan Mata Rabun Dengan Berkesan adalah Carotomax

Apa itu Carotomax?
Carotomax Shaklee adalah Vitamin Cara Hilangkan Mata Rabun dengan berkesan. Ianya vitamin yang mengumpulkan kebaikan fitonutrien tumbuhan dari jenis karotenoid. Secara ringkas, karotenoid adalah pigmen warna pada buah dan sayuran yang memberi mereka warna oren dan merah. Sebab tu contoh buah yang kaya dengan karotenoid ni ialah seperti buah betik dan lobak merah.

Secara umum, karotenoid pada tumbuhan akan melindungi tumbuhan tersebut daripada serangan kulat dan bakteria yang boleh mengancamnya.

Namun untuk manusia pula, karotenoid bukanlah salah satu dari 7 kelas makanan yang penting yang diperlukan untuk hidup. Akan tetapi memakan karotenoid akan memberi faedah tersendiri dari segi kebaikan anti-oksidan dan khasiat untuk mata.

Apa fungsi Carotomax Shaklee yang kaya karotenoid untuk kesihatan mata kita?

Meningkatkan penglihatan
Kebaikannya menghasilkan “ungu visual” yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan di dalam gelap. Ia membaiki masalah penglihatan seperti rabun malam, rabun dekat, prebyopic, silau (astigmatism), mata kering, kelesuan mata, glaucoma, katarak, floaters, eye bags dan gegelung hitam di mata.

Meredakan penyakit kulit.
Pengambilan yang banyak akan melegakan masalah kulit seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering, kulit gugur dan jerawat.

Melindungi sel epitelial
Ia memelihara lapisan luar kornea mata, rongga makan, usus, perut, paru-paru, bronkus, pundi kencing, ovari dan merawat ulser saluran usus.

Melawan kanser dan oksidasi
Pengambilan kerap beta karotena mengukuhkan sistem imun, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ini mengurangkan risiko kanser, terutamanya kanser paru-paru dan payudara. Ia juga mengurangkan radikel bebas dan menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida.

Menghalang jangkitan
Merangsang enzim membunuh kuman, menyekat dan membaiki keadaan penyakit sistem pernafasan seperti batuk, hepatitis, asma, demam dan selesema.

Menggalakkan perkembangan yang normal dan sihat
Merangsang perkembangan kanak-kanak dan remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, membran mukosa, gigi sihat, gusi dan sistem pembiakan juga penghasilan sperma yang sihat.

Carotomax sesuai untuk siapa?

Oleh kerana fungsi Carotomax Shaklee yang bertindak sebagai anti-oksidan, maka ia akan beri kebaikan kepada mereka yang memerlukan seperti:

1. Mereka yang ada masalah mata seperti rabun dan silau
2. Mereka yang bermasalah kulit dan jerawat
3. Mereka yang kurang makan sayur dan buah
4. Mereka yang ada masalah katarak dan glukoma
5. Mereka yang ingin mengekalkan kesihatan mata dan seluruh badan
6. Mereka yang ada masalah eyebag atau bengkak mata

dan yess carotomax Shaklee ianya juga sesuai untuk diambil oleh kanak-kanak yang sudah boleh makan solid food tetapi mesti mematuhi had dosage dan ada pantauan dari orang dewasa.

Terdapat 6 jenis karotenoid dalam Carotomax Shaklee. Fungsi setiap 6 jenis tersebut adalah seperti di bawah.

1. Alpha Karotena
Untuk penglihatan malam, mata sihat dan menghalang kemerosotan penglihatan.

2. Beta Karotena
Memperbaiki kulit dan mempercepatkan pemulihan luka.
Meningkatkan sistem imun, mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat.

3. Zeaxanthin
Melindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek yang berbahaya.
Mengurangkan risiko kanser payudara, ovari, endometrial dan serviks.

4. Lutein
Menyekat katarak, AMD (age related macular disease) dan glukoma.

5. Lycopene
Bersifat anti-oksidan, menghalang penuaan organ.
Untuk serviks yang sihat, kitaran jantung dan sistem imun.
Mengurangkan penyakit kelenjar prostat.

6. Astazanthin
Melindungi kerosakan oksidasi kolesterol LDL.
Sumber karotenoid dalam CarotoMax Shaklee adalah semulajadi iaitu diekstrak dari buah dan sayuran, kerana satu cara ini saja kita boleh mendapatnya.

paling penting juga Carotomax adalah satu-satunya vitamin mata yang tulen berada di pasaran dengan harga yang sangat murah dan berpatutan.

Testimoni Vitamin Cara Hilangkan Mata Rabun Dengan Berkesan

Haaa ini yang ditungu-tunggu, bukti sebenar testimoni carotomax ShakleeMdalam membantu ramai customer saya. Memang menakjubkan kerana hasil dari kesabaran ini membawa kepada kesihatan lebih baik dan menjimatkan wang tanpa perlu membeli cermin mata baru setiap tahun. Vitamin Cara Hilangkan Mata Rabun Dengan Berkesan

Vitamin Cara Hilangkan Mata Rabun Dengan Berkesan

Vitamin Cara Hilangkan Mata Rabun Dengan Berkesan

 

Baca juga —->Cara Hilangkan Dark Circle Di Mata Seawal 7 Hari

Jadi JOMMMM dapatkan CAROTOMAX Vitamin Cara Hilangkan Mata Rabun Dengan Berkesan. Sehari sebiji sahaja..

Jimatkan wang anda kerana kerap mengganti cermin mata baru setiap tahun dan sebelum terpaksa buat pembedahan lasik yang tentunya jauh lebih mahal.

Hubungi saya segera Nursuria,

Pengedar Sahklee Cyberjaya yang sangat komited hendak membantu anda. InsyaAllah

 

Vitamin Cara Hilangkan Mata Rabun Dengan Berkesan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *